Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Sylwestrowy debiut

Pierwsza fotka na Forum i debiut nocny z okna
    Mało wiem o obróbce, więc za dużo go nie "poprawiałem"

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Spodziewam się wyliczanki błędów, ale ktoś mnie musi uświadomić nad czym popracować
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 29-05-2025 o 08:08 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    D5100 + N18-105

Domyślnie

Troche ciasno i kadrowo moze nie bardzo, ale nie wiem czemu coś jest w tym zdjeciu co mi sie podoba. Faktycznie mogłes delikatnie podkrecic kolorki, Ale naswietlenie zdjecia jest prawidłowe. Ja pewnie użyłabym szerszego kąta, a przynajmniej patrzyła bardziej w góre, bo za duzo masz dołu na zdjeciu, co skutkuje obcietymi fajerwerkami w górnej partii zdjęcia.

Podsumowując. Widziałabym kadr z wiekszą ilościa góry i przesunęłabym aparat tak, aby ten srodkowy budynek był bardziej w lewej czesci zdjecia.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Kadrowe ograniczenie wynika z posiadanego obiektywu (18-105), patrzenie w gorę o tyle było kłopotliwe, że na razie za statyw służyła sterta książek na parapecie. Do następnego pokazu powinienem coś dozbierać
    D5100 + N18-105

Domyślnie

Tu udało sie trochę więcej złapać

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 09-08-2025 o 21:05 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    D5100 + N18-105

Domyślnie

Jak na debiut i okoliczności bardzo dobre foty.
    A new shit has come to light...

Smile

Dziękuję za dobre słowa

Cytat Zamieszczone przez Katrina Zobacz posta
    Faktycznie mogłes delikatnie podkrecic kolorki,
    a która to gałka?
    Mam Lightrooma, ale kręcenie nie za bardzo się udaje
    D5100 + N18-105

Uprawnienia umieszczania postów