Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: U kresu...

Domyślnie U kresu...

... .

*** Zapraszam ***

*** Dziękuję ***

Domyślnie

Przepiękne kolory Ładniutkie
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

maniak666
    Gość

Domyślnie

Fajnie w kadrze i kolorach. Zagrywka z kontrastem pomiędzy rozmemłaną wodą i dramatycznym, dynamicznym niebem kapitalna. W końcu kontrast to jeden z elementów udanej fotografii( nie mam tu na myśli oczywiście kontrastu "suwakowego" z programów do edycji). Światło też zacne.
    Jest jednak pewien drobny szczegół, który nieco psuje mi odbiór całości. W lewej częsci nad horyzontem( nieco po lewo od najmniejszego kamulca) jest ciemniejsza chmura(dotykająca horyzontu), która nie ma odbicia w rozświetlonej wodzie. A chyba winna tam być. Zresztą po prawej jest podobna sytuacja (klin jaśniejszego nieba) bez swego odpowiednika na wodzie.
    Ale to tylko takie moje aptekarskie czepialstwo
    Bo całość zasługuje na duży format i passe partout i na ścianę.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Jakoś ostatnio kamor w wodzie + ND 400 przestał mnie ruszać
    Ładnie Pawle kolorystycznie, ale tym razem bez większych emocji.....
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Swietna kolorystyka, niesmialo swiatelko wkrada sie w kadr. I podoba mi sie klimat zdjecia, dobrze dobrales tytul. Taki troche to skraj swiata...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Doskonałe, subtelne przejścia kolorystyczne, zwłaszcza po prawej stronie sceny z delikatnie zarysowanym horyzontem. Kamienie ładnie tworzą głebię.

Domyślnie

Podoba mi się świat w tych barwach. Najlepszego w Nowym Roku !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    W lewej częsci nad horyzontem( nieco po lewo od najmniejszego kamulca) jest ciemniejsza chmura(dotykająca horyzontu), która nie ma odbicia w rozświetlonej wodzie. A chyba winna tam być. Zresztą po prawej jest podobna sytuacja (klin jaśniejszego nieba) bez swego odpowiednika na wodzie.
    Andrew, to jest chyba efekt rozmycia, jakies tam odbicie jest, ale po rozmyciu jest mniej widoczne, poza tym jak sie nie myle jest to sklejka z dwoch roznych ekspozycji, dlatego takie wrazenie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Ładne, aczkolwiek mam wrażenie deja vu
    Sie podpisze, ale i tak mi sie podoba!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów