Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: SDHC - jakie ?

Domyślnie

Ja na chwilę obecną nie jestem sobie wyobrazić pracy z kartą inną niż 95MB/s. Reszta może jako zapas.

Domyślnie

Moje CF sa chyba 30stki i jakos nie mam problemow.

Po co Wam te 90mb ?? Do zapisu w aparacie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Moje CF sa chyba 30stki i jakos nie mam problemow.

Mając zdjęcia RAW wielkości 30 MiB, to raczej różnica 20 MiB/s w zapisie odgrywa różnicę...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Tylko to są możliwości karty, a wąskim gardłem są mozliwości aparatu w tym względzie.
    90 zamiast 45 da minimalną poprawę przy zrzucie z bufora przy dłuższej serii. Jak kto tego potrzebuje - to proszę bardzo.
    Najnowsze nikony sa wybredne co do kart. Sandiski - OK, ale np z Kingstonami są problemy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    To wcale nie jest wielka fanaberia. Te sdhc 90mb/sek dają w d800 realny zapis na poziomie 45mb/sek czyli tak realnie 1 rawa na sekundę. To jest prawie taki sam komfort pracy jak np z kartami CF 30mb/sek -a wiec wcale nie topowymi - w aparatach typu d300/d3/d700 (relacja prędkości zapisu do wielkości pliku).

A nota będę identyczne prawie osiąga maja CF sandisk extreme 60mb/s będąc od nich (sd90) o polowe droZsze
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 26-12-2012 o 15:13

Domyślnie

Dzięki wszystkim. Seriami nie strzelam w zasadzie nigdy więc kupiłem 3 sztuki Sandisk'ów extreme 45. Cena faktycznie spoko w UK biorąc pod uwagę że w PL na Allegro po 70 zł z przesyłką

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów