Super zdjęcia, właśnie takie jakie bym oczekiwał zobaczyć w dobrze wydrukowanym katalogu.
Szukaj
Super zdjęcia, właśnie takie jakie bym oczekiwał zobaczyć w dobrze wydrukowanym katalogu.
flickr / Rolleicord, Canon
Fajne foty, fajne kolorowe ubranka, warunki do jazdy moc- aaaaa już chce się jechać na nartki![]()
Foty z jazdy bardzo, bardzo na takPomysł z czapkami miazga
![]()
Amadeusz, nikogo nie lubię wkurzać, przecież sezon dopiero się zaczyna i po prostu zachęcam Was do wyjazdu w góry ;]
Setup jest trochę nietypowy, tzn kluczem do sukcesu było odpowiednie miejsce, pogoda i pora dnia. Na zdjęciu 15 dobrze widać setup oświetleniowy, czyli słońce jako kontra a stok na przeciwko (odbijający się w okularach) działał jak blenda. Dodatkowo śnieg leżący na ziemi też odbija dużo światła, co pozwala uzyskać tak czyste i dobrze oświetlone zdjęcia. Foty z mocno granatowym niebem to też zasługa odpowiedniej pory dnia, pogody i oczywiście filtra polaryzacyjnego. Natomiast żeby mieć tzw "sztruksik" na stoku musieliśmy tam być pierwsi, ale dla takich zdjęć zdecydowanie opłacało się wstawać nocą ;]
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem...
Nie błyskałeś żadnym lampiszonem???
D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |
Ciekawe fotki, niektóre wyszły jakby były robione do jakiejś reklamy sprzętu zimowego/ odzieży zimowej. Na zdjęciach typu nr.9 cień kijka jest fajnie pixelowaty
![]()
Ostatnio edytowane przez FHR ; 08-12-2012 o 11:07 Powód: "odzierzy"
Nieważne czym - ważne jak!
AdamoN - bardzo dobrze, do zdjęć na śniegu nie używałem żadnej lampy błyskowej.
Travis zdjęcia były robione do katalogu
update: widzę, że zaktualizowali stronkę http://www.waveboard.de/
Ostatnio edytowane przez photez ; 08-12-2012 o 13:54 Powód: update
gratuluję, naprawdę super sesja ….. możesz coś napisać o zdjęciu 18-tym …... co to za efektowne sztuczne ognie (już gdzieś widziałem na zdjęciach ten efekt) czym doświetliłeś osoby z przodu i jakie ustawienia bo brak exifu ???…..pozdrawiam
Kompletnie mi to do tego działu nie pasuje. Kojarzy mi się ze zdjęciami pamiątkowymi (jest dział dot. fotografii albumowej od takich zdjęć), światło raczej przypadkowe, wiele zdjęć wyszło bardzo płasko. 10 i 12 jest fajne, jakby całość była utrzymana w podobnym klimacie, to jak najbardziej by mi to pasowało do tego działu.
PS. Max 10 zdjęć się wrzuca w tym dziale.
Skontaktuj się z nami