Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Ponury wschód

Domyślnie Ponury wschód

Wybrałem sobie najbardziej ponury wschód słońca. Może się nie podobać ,ale może się znajdą tacy którym się spodoba. Szczere komentarze doceniam i nie boję się krytyki

Domyślnie

Według mnie to jest genialne. Fajnie grają ze sobą linie gór i kolor, sam kadr też na plus. Trochę mi natomiast się nie widzi drugi plan. Czysto subiektywnie bo się nie znam na tego rodzaju fotografii.

Domyślnie

Kadr doskonal, ponurosc rowniez. Ale nie rozumiem dlaczego sciskasz kadry?
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Kadr doskonal, ponurosc rowniez. Ale nie rozumiem dlaczego sciskasz kadry?
    gdybym ci o tym nie powiedział to nawet byś nie zauważył

Ale wytłumaczę Ci. Taka operacja powoduję większą dynamikę linii pól. To jak dodanie kontrastu ma nudnym płaskim niebie z ledwie wyłaniającymi się chmurkami

Może mi to kiedyś przejdzie

Domyślnie

Od razu ponury - wyciszony . Ładne, pastelowe kolory, deliktany kontrast oraz falujące linie pagórków zamknięte w dobrym kadrze. Taka aura też potrafi - jak widać - być piękna. Bardzo fajna praca.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 27-10-2012 o 13:40 Powód: "jak widać"

Domyślnie

robi wrażenie - super
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Jarku, możesz mi wyjaśnić o co chodzi z tym ściskaniem kadrów???

A jeśli chodzi o zdjęcie, to jest ciekawe, ale nie przewróciło mnie przy oglądaniu . Trochę przeszkadzają mi te szklarnie z lewej. Wolałbym żebyś pokazał więcej prawej ich kosztem, a najlepiej by był to bardziej poziomy kadr. Nie widzę uzasadnienia dla kwadratu.
    Dobrze że czasem pokazujesz coś innego niż tylko pięknie oświetlone przestrzenie. Nie można być monotematycznym .

Domyślnie

Kadr bardzo na tak. Ale strasznie brakuje choc odrobiny swiatla. Plasko, buro i ponuro. Kontrastu nie ma raczej co ciagnac, po prostu zabraklo swiatla...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Kadr bardzo na tak. Ale strasznie brakuje choc odrobiny swiatla. Plasko, buro i ponuro. Kontrastu nie ma raczej co ciagnac, po prostu zabraklo swiatla...
    Dokładnie tak jak mówisz...

...tfuu piszesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    gdybym ci o tym nie powiedział to nawet byś nie zauważył

Ale wytłumaczę Ci. Taka operacja powoduję większą dynamikę linii pól. To jak dodanie kontrastu ma nudnym płaskim niebie z ledwie wyłaniającymi się chmurkami

Może mi to kiedyś przejdzie
    Ma to swoje uzasadnienie... jak juz pisalem wczesniej wiele fotografow to stosuje... wyrazilem swoja opinie i nie pije do nikogo... takie moje zdanie.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów