dzis tylko jednotak zeby sie nie przejadło
Szukaj
dzis tylko jednotak zeby sie nie przejadło
Stylizacja jest mega,Światełko też mi się podoba,ale osobiście wolałbym żeby było mniej dołu![]()
malborku sie spodziewalem, troche to zamyslone spojrzenie w dal nie pasuje.
Andrzej
Bardzo fajnie, pomyslowo. Wykonanie tez mi pasuje. Kard juz nie do konca. Zdecydowanie dalbym mniej dolu. W tym kadze dol robi sie bardzo ''ciezki'' w odbiorze. Modelka robi nam sie masywna. Przytnij ze dwa moze nawet trzy cm i bedzie o wiele lepiej. Moze kwadrat?
Wygląda jak niedbałe wykonanie jakiegoś tutoriala, typu "Wklej zamek błyskawiczny na twarz modelki", szparowanie do poprawy, samo umiejscowienie zamka również pozostawia nieco do życzenia, możnaby go przesunąć bardziej w nasze lewo, tak, żeby nie dotykał nosa i prawej brwi. Odsłaniana część twarzy mogłaby się różnić od oryginalnej w jakiś ciekawszy sposób. Zmasakrowana obróbką skóra na szyi i ramionach wygląda źle. Kadrowo nieuzasadnione cięcie głowy i dużo dołu który tak na prawdę niczego ciekawego nie wnosi. Sam pomysł na plus, światło i kolory również, na Twoim miejscu powtórzyłbym to zdjęcie ale kadrował samą głowę/twarz i edytował z większą precyzją. Ładna modelka![]()
dzieki za wszystkie wypowiedzi
Kocham to forum- za kubły zimnej wody na głowę na otrzezwienie przede wszystkim
psychopulse - makijaz i zamek są wykonane przez wizażystkę - nie jest dodawany programowo - wiec o jakimkolwiek szparowaniu nie moze byc tu mowy. Owszem zgadzam sie ze zawsze mozna zrobic cos lepiej - mam tu na mysli makeup i umiejscowienie zamka. Co do szyji - a dokładniej dekoltu i ramion - no cóz pozostaje mi potulnie pochylic głowę i przyznac racje
. Co do kadru - zastanowie sie nad tym jeszcze
![]()
Ja bym powtórzył sesję bo możesz z tego wyciągnąć naprawdę super fotkę, bez pośpiechu, sprawdzić dokładnie wszystkie szczegóły i strzelać aż będziesz miał TO jedno super ujęcie. Przy takich koncepcyjnych obrazkach niestety na wszystko trzeba zwracać uwagę wielokrotnie bardziej niż w przypadku bardziej spontanicznych sesji plenerowych bo po prostu nie da się za dużo oszukać a diabeł tkwi w szczegółachHm, jeśli nic nie szparowane to nie wiem, coś mi nie gada wokół zamka, może to cień albo makijaż?
Na koniec coś na inspirację
Ok to ja poproszę, żeby jakiś niezależny ekspert wypowiedział się, w czym zdjęcia wstawione jako przykład przewyższa to, dla którego zaprezentowania powstał ten wątek. Bo ja nie wiem.
Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
fejsbuk
Najbardziej na pochwałę zasługuje sam pomysłWidziałem już kiedyś portrety podobne do tych tutaj, lecz nadal fajnie to wygląda
![]()
Skontaktuj się z nami