Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Czartowe Pole II

Kontynuując wątek:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=216918
    wstawiam kolejne 3 zdjęcia.

Najpierw kontynuacja tego samego wodospadziku tylko trochę szerzej.
    4.

5.

Tutaj poszedłem kawałek w dół Sopotu
    6.

Proszę o uwagi jak to odbieracie. Ja tak lubię Roztoczę że nie potrafię być obiektywny .

Domyślnie

Witam w klubie pasjonatów Roztocza Moim skromnym zdaniem mogłeś złapać delikatniejsze światło, ewentualnie w obróbce zgubić przepały na pniach drzew.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Ponieważ to już końcówka ciepła w tym roku, chciałem by było radośnie i jasno, zwłaszcza że tak tam faktycznie było .
    To miejsce wyglądało jakby czas się dla niego zatrzymał w pełni lata. Nie mogłem mu tego odebrać.

Domyślnie

3 z tego zestawu (a 6 z całości) najlepsza. Ładne rozmycie wody, kolory naturalne choć starałbym się trochę bardziej zaakcentować te resztki światła, które pada m.in. na pniaka na środku.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Ja w obróbce to jestem cieniutki. Jak czegoś nie zrobię w plenerze, to później cięęężko mi idzie poprawianie na komputerze.
    Co do numeracji to w sumie jest 5 zdjęć bo w ostatniej chili jedno usunąłem, a numeracja pozostałych została .
    Jak się uda to dorzucę jeszcze kilka. Na razie muszę do nich usiąść.

Domyślnie

Byłeś po południu?
    MZ trochę za dużo chaosu na zdjęciach. Wiem jak tam jest i jak ciężko zdecyować się na przycięcie kadru. Na szóstce zbyt mocna saturacja.
    Ruiny również zrobiłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Byłeś po południu?
    MZ trochę za dużo chaosu na zdjęciach. Wiem jak tam jest i jak ciężko zdecyować się na przycięcie kadru. Na szóstce zbyt mocna saturacja.
    Ruiny również zrobiłeś?
    Z saturacją miałem dylemat. Mam jpg'i z puszki i one mają podobne nasycenie. Może kolory wydają się trochę za dziwne, ale słońce było już niskie i świeciło prawie wzdłuż potoku barwiąc wszystko na ciepłe radosne kolory.

Ruiny jakoś mnie nie powaliły na kolana, więc ich nie fotografowałem. Skupiłem się na wodzie, drzewach w niej rosnących i kłodach leżących w wodzie.

Domyślnie

Moje zdanie już znasz niestety. :-/ Chaotyczne kadry, jakość do najwyższej nie należy, a na ostatnim przegięta saturacja. Napisałeś, że jesteś cienki w obróbce. To integralna część powstawania fotografii. Warto trenować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuLeR Zobacz posta
    Moje zdanie już znasz niestety. :-/ Chaotyczne kadry, jakość do najwyższej nie należy, a na ostatnim przegięta saturacja. Napisałeś, że jesteś cienki w obróbce. To integralna część powstawania fotografii. Warto trenować.
    Moje zdanie pokrywa się z głoszonym przez Kolegę, to nie są dobre zdjęcia, nawet nie średnie. Powody już znasz.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

niezależnie od opinii znawców (serio serio) - mi się spodobała 4. ze względu na linię wodospadu (wodospadziku) biegnącą przez cały kadr... a w 5. oświetlona woda i dno rzeki
    Jakby się dało połączyć oba i coś zrobić ze światłem na pniach drzew
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów