Szukaj
Ładny detal i ogólnie przyjemnie
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Nie, żebym się czepiał ale nie powinno być "Czartowe pole"?
Wypijmy za blendy...
@Bartekkw
Dziękuję za opinię. Balem się czy jedynka nie zostanie oceniona jako przeostrzona, ale to efekt puszystych mchów i rozłożystych paproci, rosnących na chropowatych pniach. Tam po prostu nic nie jest gładkie i aż prosi o dotknięcie by poczuć fakturę.
@galaza
można spotkać obie wersje, ale masz rację Czartowe Pole jest nazwą prawidłową.
Chyba nieświadomoe napisałem tak jak jest "gramatyczniej".
A jak zdjęcia? Mam ich więcej, ale z powodu nagłego nadmiaru obowiązków przygotowywał będę je powoli, i chciałbym poznać ewentualne uwagi oglądających.
Tomku
mi się podobają - drugie bardziej: tak jakbyś dłuższy czas dał
co do uwag konstruktywnychnie przyjmuj ich ode mnie ad hoc bo doświadczenia dużego nie mam - mogę tylko gdybać: np. w 1ce kadr przesunąłbym lekko do góry i wpuściłbym więcej tej zieleni. I z dłuższym czasem bym eksperymentował tak aby /w 1ce/ bardziej rozmyć wodospadzik - ale nie mówię, że tak by było lepiej
![]()
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Dzięki Piotrku za opinię.
Pierwsze t=1/30 drugie t=1/8 s, oba f =10, także masz rację co do czasu.
Jeśli chodzi o kadr na 1, to wyżej były plamy światła na drzewach i krzewach, które wychodziły przepalone także kasowałem od razu w aparacie. Podchodziłem do tego miejsca chyba 3 razy czekając aż drzewa i krzewy w tle znajdą się w cieniu. Wieczorem poszukam czy wyszło coś sensownego i jeśli tak to wstawię. A zdjęć z Czartowego Pola mam sporo.
Przyjemnie się ogląda. Czekam na następne.
Pentaxy dwa i trochę szkła
Widzę że ozdrowiałeś i przyjechałeś
1 świetna oddająca klimat tamtego miejsca
Ja mogę te okolice pofotografować 2-3 razy w roku tylko i niestety nie w październiku. Zazdroszczę możliwości.
Zdjęcia mi się podobają, wrzucaj następne.
Skontaktuj się z nami