Szukaj
Ładny detal i ogólnie przyjemnie
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Nie, żebym się czepiał ale nie powinno być "Czartowe pole"?
Wypijmy za blendy...
@Bartekkw
Dziękuję za opinię. Balem się czy jedynka nie zostanie oceniona jako przeostrzona, ale to efekt puszystych mchów i rozłożystych paproci, rosnących na chropowatych pniach. Tam po prostu nic nie jest gładkie i aż prosi o dotknięcie by poczuć fakturę.
@galaza
można spotkać obie wersje, ale masz rację Czartowe Pole jest nazwą prawidłową.
Chyba nieświadomoe napisałem tak jak jest "gramatyczniej".
A jak zdjęcia? Mam ich więcej, ale z powodu nagłego nadmiaru obowiązków przygotowywał będę je powoli, i chciałbym poznać ewentualne uwagi oglądających.
Tomku
mi się podobają - drugie bardziej: tak jakbyś dłuższy czas dał
co do uwag konstruktywnychnie przyjmuj ich ode mnie ad hoc bo doświadczenia dużego nie mam - mogę tylko gdybać: np. w 1ce kadr przesunąłbym lekko do góry i wpuściłbym więcej tej zieleni. I z dłuższym czasem bym eksperymentował tak aby /w 1ce/ bardziej rozmyć wodospadzik - ale nie mówię, że tak by było lepiej
![]()
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Dzięki Piotrku za opinię.
Pierwsze t=1/30 drugie t=1/8 s, oba f =10, także masz rację co do czasu.
Jeśli chodzi o kadr na 1, to wyżej były plamy światła na drzewach i krzewach, które wychodziły przepalone także kasowałem od razu w aparacie. Podchodziłem do tego miejsca chyba 3 razy czekając aż drzewa i krzewy w tle znajdą się w cieniu. Wieczorem poszukam czy wyszło coś sensownego i jeśli tak to wstawię. A zdjęć z Czartowego Pola mam sporo.
Widzę że ozdrowiałeś i przyjechałeś
1 świetna oddająca klimat tamtego miejsca
Cieszę że Ci się podoba.
To jedno z pierwszych które zrobiłem podczas tego wyjazdu. Długo się przymierzałem i czekałem na przesunięcie się cieni, by nie mieć jasnych drzew w tle.
Gdy planowaliśmy pojechać razem, nabrałem się na pozorne ciepło od słońca i się przeziębiłem jak dziecko. Myśl o roztoczu jednak nie dawała mi spokoju, więc gdy tylko miałem możliwość to pojechałem. Pogoda teraz się zepsuje także będę się cieplej ubierał, dzięki czemu nie powinienem się przeziębiać.
Przyjemnie się ogląda. Czekam na następne.
Pentaxy dwa i trochę szkła
Skontaktuj się z nami