Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Bieszczady

Domyślnie Bieszczady

Witam,

To mój pierwszy post w krajobrazie. Poniżej trzy klatki z mojego wyjazdu w Bieszczady. Proszę o opinię tutejszych bywalców czy to tylko wakacyjne pstryki, czy coś więcej.

Pozdrawiam i z góry dziękuję,
    -Damian
    Ostatnio edytowane przez dammiz ; 21-10-2012 o 21:24

Domyślnie

Brak zdjęć, 3x 403 Forbidden, Imageshack się zbiesił?
    jakiś tam nikon i kilka szkieł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grand75 Zobacz posta
    Brak zdjęć, 3x 403 Forbidden, Imageshack się zbiesił?
    Nieodliknąłem, żeby nie zmieniał wielkości obrazu i zreuploadowałem. Już przeedytowałwm post i jest OK. Przepraszam za zamieszanie.

Domyślnie

Ja napiszę. Mnie żadne z tych zdjęć nie powaliło. Najlepsza chyba 3 ale brak w tych zdjęciach czegoś co zwróciłby uwagę. Jeśli chodzi o aspekty techniczne to niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni.

Ps: chyba przydalby się jakiś filtr.

Wysłane z Tapadaki
    Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
    Zapraszam do polubienia strony

Domyślnie

To ja się może wypowiem, bo akurat we wrześniu byłem w Bieszczadach (Caryńska, Rawki, Tarnica) Według mnie to wakacyjne pstryki - podobnych też sporo przywiozłem (zwłaszcza rok temu, podczas pierwszego pobytu w Bieszczadach ).
    Wszystkie zdjęcia w pełnym słońcu (choć to pierwsze wygląda, jakby się miał zachód zbliżać - kolory jednak nie te), wszystkie przy przysłonie f/2.8. Wszystkie wydają się nieco nieostre, zwłaszcza jedynka.
    Tyle może uwag technicznych, które rzuciły mi się w oczy
    Co do wymowy, to te zdjęcia przypomniały mi zeszły rok, kiedy pierwszy raz dane mi było pośmigać po Bieszczadach (a do tego jeszcze z aparatem ) Pstrykałem i pstrykałem, a jaki zawód był po powrocie do domu, kiedy się okazało, że większa część zdjęć wyszła podobnie jak te Twoje! Tu i tam wypalone niebo, podłoga kontrastowa i też czasem wypalona. W tym roku byłem już dużo ostrożniejszy (ale i też mniej leniwy, więc wstawałem wcześnie rano) - zdjęcia przywiozłem również bardziej udane Czego i Tobie życzę podczas kolejnej wyprawy, bo w Bieszczady jeździć warto

Domyślnie

Przesłona to 5.6-8, ale robiłem wszystkie trzy Zenitarem 16mm, a on nie zapisuje ustawień do exifa. Na fotografii krajobrazowej się nie znam... Trudno, myślałem że trochę lepsze niż pstryki, ale cóż zrobić...
    Poza tym straszny ruch w krajobrazie - ilość nowych wątków!

Domyślnie

2 najlepsza. Lekko za jasne góry z prawej strony (pod słońcem). aby wszyscy przywozili takie pstryki z gór to by było dobrze sam bym sobie takich życzył, ale do tego potrzeba szerokiego szkła...
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Witaj !

Moim skromnym zdaniem na pierwszym planie (jeżeli był tylko zamiar mocniejszego zaakcentowania go) powinny się pojawić jakieś roślinki, skałki, kawałek szlaku, za miast tych ,,szalunków" z desek które przeszkadzają w odbiorze piękna tych gór...

I pamiętaj : w Bieszczady jedzie się tylko raz (potem się tylko wraca, wraca, wraca..., bez końca).

Pozdrawiam !
    D300s,nikkor 18-300,sigma10-20,sigma17-70,sigma50-500,tc14,tc20,sb700,CelestronC8-S XLT 2000mm

Uprawnienia umieszczania postów