Close

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 149

Domyślnie

Mam pytanie ja także szykuję sigmę 17-50 do kalibracji i powiedzcie czy na tej gwarancji międzynarodowej wpisywaliście swoje dane adresowe czy tylko wklejaliście naklejkę ze stemplem sklepu .Obiektyw zakupiony u nas w sklepie stacjonarnym dlatego powinna być gwarancja krajowa uznana,podobno płaci się teraz za przesyłkę pomimo że obiektyw na gwarancji,jeśli tak to można wysyłać takim kurierem ktory nam pasuje a nie DHL em na który namawiają na swojej stronie.Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beniamin44 Zobacz posta
    Mam pytanie ja także szykuję sigmę 17-50 do kalibracji i powiedzcie czy na tej gwarancji międzynarodowej wpisywaliście swoje dane adresowe czy tylko wklejaliście naklejkę ze stemplem sklepu .Obiektyw zakupiony u nas w sklepie stacjonarnym dlatego powinna być gwarancja krajowa uznana,podobno płaci się teraz za przesyłkę pomimo że obiektyw na gwarancji,jeśli tak to można wysyłać takim kurierem ktory nam pasuje a nie DHL em na który namawiają na swojej stronie.Pozdrawiam!
    To że kupiony w Polsce nie ma żadnego znaczenia.
    Jak nie masz polskiej karty gwarancyjnej, to nie masz polskiej gwarancji.

A wysłać możesz czym chcesz. Nawet jako zwykłą przesyłkę pocztową. Z DHL warto korzystać gdy wysyła się na naprawę gwarancyjną, bo wtedy jest darmowo.
    Jedak najpierw dowiedz się, czy przy gwarancji europejskiej (dawniej międzynarodowej) kalibracja też jest darmowa. Bo tak nie musi być.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Jedak najpierw dowiedz się, czy przy gwarancji europejskiej (dawniej międzynarodowej) kalibracja też jest darmowa. Bo tak nie musi być.
    Na 100% jest darmowa ; mam kilka nowych szkieł z niemieckiej dystrybucji - kalibrowałem w Gdyni , kalibracja była darmowa. Płaciłem jedynie za przesyłkę do serwisu.
    Jedynie , jeżeli wysyłasz tylko jedno szkło , serwis może obciążyć Cię powrotnym kurierem. Ja wysyłałem 4 szt więc powrotnego kuriera wzięli na siebie.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 19-03-2014 o 20:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Z DHL warto korzystać gdy wysyła się na naprawę gwarancyjną, bo wtedy jest darmowo.
    Nie jest darmowo. Zmieniono zasady (Sigma zmieniła) i już nie refinansują kosztów wysyłki do serwisu. Ale DHL jest moim zdaniem tani - zapłaciłem 30 zł za paczkę (dostarczoną w mniej niż 20 h). W tej cenie ubezpieczenie przesyłki do 50 tys. zł.
    Jak ktoś zna lepszą ofertę kurierską, niech poda...
    D750 D780 Z6_III S24-105 S135 S70-200 S150-600 SB-910 QR360 Ig

Domyślnie

Wysłałem swój 17-50 w czwartek 20 o 16,00 DPD z Sieradza 16 pln w piątek o 12.30 otrzymałem potwierdzenie że przesyłka w serwisie dziś odebrałem sprzęcik o godź 17.40 jest już po testach jest cacy bajeczka.
    Można pogratulować i podziękować serwisowi za tak błyskawiczne załatwienie sprawy co niniejszym czynię.Pozdrowiam.

Ps.przesyłka była zwykła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beniamin44 Zobacz posta
    Ps.przesyłka była zwykła
    co znaczy zwykła?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

co znaczy zwykła?
    zwykła nieubezpieczona

edit:sprawdziłem na stronie DPD w cenie było jednak zawarte ubezpieczenie do 5000pln
    Ostatnio edytowane przez beniamin44 ; 25-03-2014 o 21:10

Domyślnie

Trudno aby ubezpieczali za Ciebie sprzęt, na szczęście większość brokerów oferuje w zryczałtowanej cenie za przesyłkę ubezpieczenie do 5k.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Ja właśnie dzisiaj około południa otrzymałem swoje szkło po tym jak we wtorek rano zostało dostarczone do serwisu (według danych od kuriera).
    Czyli naprawdę szybko zrobili kalibrację i co najważniejsze teraz jest ostro.
    Poza tym sprawdziłem, że w serwisie zrobiono około 90 zdjęć
    Ostatnio edytowane przez notdot ; 14-05-2014 o 17:36
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    ...Czyli naprawdę szybko zrobili kalibrację i co najważniejsze teraz jest ostro.
    Poza tym sprawdziłem, że w serwisie zrobiono około 90 zdjęć

Moją 17-50 (z D7100) zrobili od ręki. Wysłałem we wtorek, wróciła w piątek. I też 90 klatek.
    D80&7100 | N85/1.8 | S17-50/2.8 | Sam 8/3.5 | ...coś tam jeszcze |

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów