Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Ceremonialne M&M

Witam, kilka klatek z ceremonii ślubnej. Mam nadzieję, że przypadnie do gustu
    Więcej TU
    Pozdrawiam.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    D700 + D750+D90+N35/1.8+N85/1.8+N28/1.8+SB900+YN602

Domyślnie

Przejrzałem zdjęcia na Blogu i wydaje mi się, że mógłbyś dokonać trochę ciekawszego wyboru ujęć z ceremonii.
    Zwróciłem uwagę na intrygującą (z punktu widzenia fotografa) postać świadka, który - jak to się mówi po niemiecku - “hat die Show gestohlen” czyli, że: skupia na sobie większą uwagę niż główne postacie spektaklu.
    Myślę, że technicznie jest poprawnie, ale bez większego polotu.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

na jedynce z głowy młodej wystają jakieś zakręcone loki. Stemplem je.
    drażni trochę różny balans bieli w kościele (byłem na blogu i mowa o zdjęciach tam zamieszczonych).
    Zdarzają się również obróbkowe babole:
    Zdjęcie
    Twarz księdza wygląda jakby nie czuł się zbyt dobrze i miał zrobić to, co zrobił ostatnio Justin Bieber na scenie podczas swojego koncertu
    Krzysztof Papierkowski

Domyślnie

4 bardzo mi się podoba.

Domyślnie

mnie rozbawiło to coś nad głową PM na pierwszym zdjęciu, wygląda jak by się jej z głowy dymiło kadry bardzo fajne, szkoda że młodzi tacy troszkę sztywni, ale na to nikt nic nie poradzi. Balans bieli do poprawki, ale ja też wciąż uczę się z tym walczyć, podoba mi się natomiast konwersja do bw. I wyprostowałabym trzecie, jakoś krzywizny w kościele mi nie leżą, kiedy jest tyle linii prowadzących wzrok.
    d700, nikkor 50mm f/1,4, sigma 24mm f/1,8

Domyślnie

Kadry ok, popracuj troche nad balansem bieli .

Domyślnie

Dzięki za opinie, wezmę je do siebie
    pozdrawiam
    D700 + D750+D90+N35/1.8+N85/1.8+N28/1.8+SB900+YN602

Uprawnienia umieszczania postów