Jest elegancko, kolorystyka bdb.
Szukaj
Jest elegancko, kolorystyka bdb.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
z tobą jest tak jak w tym przyslowiu " gdzie inni nie mogą tam pablook'a pośle "
wiele kadrow widziałem z tej latarni i wszystkie utwierdzaly mnie w przekonaniu, że ciężka to miejscowka do sfotografowania w sensowny sposób,
warunki nie rozpieszczaly? co z tego skoro potrafiles to obrócić na własną korzyść, kolorystyka, kadr, klimat, obróbka, opowieść, wszystko sie złożyło na bdobry obrazek
gratuluję po raz setny
pozdrawiam
ortografia to dla mnie czarna magia, przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc
d800 d3100 n14-24 n24PC-E n24-85 n80-400vrII n50 n85 sb900 tplinkMR3040 eizo
Każdy detal dobrze dopracowane jak i cały kadr dobrze obmyślany , świetnie!![]()
Fajny kadr Pawle. Czepne się jedynie podstawy z której wyrasta latarnia - jak na moje oko lekko jest za jasna i miksuje się z niebem.
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Świetne! Bardzo mi się podoba a obecność latarnika dopełnia dzieła![]()
12 14 28 35 85
...hmmm, nie rozumiem skąd się bierze przekonanie, że pogoda jak na tej pracy kwalifikuje się do określania jej mianem "warunki nie rozpieszczają", przecież właśnie wtedy robi się najlepsze ponuraczki![]()
Detal, kolorystyka i ogolnie obrobka na wysokim poziomie. Jestszeroko i dynamicznie, dobra skala z postacia ludzka...no wszystko gra.
Ale z rozmiarami zdjec do prezentacji, to hmm...niezbyt fortunnie dobrales.
Tylko 600 po dluzszym, przeciez mozna 1000. A po kliknieciu tylko 1200,
1000 a pod spodem przynajmniej 1300 i byloby konkretniej.
Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 01-10-2012 o 12:35
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Znając Twoje zamiłowanie Radku do czerni i bieli wcale się nie dziwię.
Ale i w BW coś tam się znajdzie.
Pozdrawiam.
Wypada pięknie podziękować. Za resztę słów także. Miło czyta się takie teksty.
Ale ja podobnie jak Ty i wielu innych na tym forum bawię się fotografią.
I aby zostało tak jak najdłużej.
Pozdrówki.
Czepianie się ludzką rzeczą jest. A tak na serio, cóż począć jak ona takim kolorem potraktowana została. I tak ją dosyć solidnie przygaszałem. Dalsze majstrowanie już moim zdaniem nie było wskazane
.
A tak dla ciekawostki podam, że w ludzką postać wcielił się nasz forumowy Hubertus (Hoobie).
I tutaj pięknie mu dziękuję.
A co do rozmiaru, to masz pełną rację Krzysztofie. Miałem gotowy plik 1200.
Jako, że regulamin głosi, aby ciut mniejsze rozmiary na forum gościły, amputowałem dziada o połowę.
I na koniec słów kilka odnośnie zastanych warunków atmosferycznych.
Jak widać ciekawego światła zabrakło. Ale nie to najbardziej nam doskwierało. Mocny wiatr i wszechobecna wodnista mgiełka dawała się trochę we znaki. Warunki do długiego naświetlania najgorsze jednak nie były.
Zresztą zawsze staram się walczyć. Szczególnie w miejscach o których wiem, że nie będzie mi dane jeszcze raz szybko odwiedzić.
Serdeczne dzięki wszystkim piszącym i oglądającym.
Bardo dobre jak zawsze,kadr,obróbka i dopełnienie przez element ludzki.pozdrawiam
Skontaktuj się z nami