Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Niagara - Panoramy 360

Chciałem wam zaprezentować dwie panoramy, które wykonałem nad wodospadem Niagara w Kanadzie.
    Panoramy są zapisane w HTML5. Wspierane przeglądarki to aktualne wersje FireFox, Chrome i Safari. Jeżeli przeglądarka nie wspiera HTML5, automatycznie powinna się załadować wersja Flash.

Wodospad po stronie kanadyjskiej:
    http://vision360.pl/spacery/canada/niagara/niagara.html

Na statku, widok na wodospad amerykański:
    http://vision360.pl/spacery/canada/statek/statek.html

Pozdro, Kamil.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Robi wrażenie, szczególnie wariant kanadyjski. Najpiękniejsza Niagara jednak jest zimą.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jestem pod wielkim wrażeniem... Rewelacja.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Widoczki świetne, ale dla mnie - światło jest niezbyt, nie pasuje mi tu duża perspektywa powietrzna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Widoczki świetne, ale dla mnie - światło jest niezbyt, nie pasuje mi tu duża perspektywa powietrzna.
    Co do światła nie miałem zbytniego wyboru, byłem tam pół dnia... wiadomo, że o zachodzie słońca byłoby ładniej
    Możesz rozwinąć termin "dużej perspektywy powietrznej"?

Domyślnie

Miejsce niesamowite, szkoda, że nie o innej porze dnia ... Same panoramy strasznie nienaturalnie się gną, może ma to jakiś związek z przeglądarką ... Nie wiem. Używam FF. A może to ma tak być?

Domyślnie

U mnie się nie gnie, też na FF. A ten kadr który wyciąłeś, u mnie jest odwrócony.
    Co do obydwu prac, to jak najbardziej robią wrażenie, zwłaszcza skomplikowanie realizacji (jedynka robiona z jakiegoś pałąka?), chociaż pora i światło są turystyczne. A przy takiej ilości wilgotności w powietrzu trudno aby widoczność powalała (o to chyba chodziło z uwagą o perspektywie powietrznej).

Domyślnie

Dokładnie. Obrazek wycięty jest odwrócony oraz się nie gnie. Fotki robią wrażenie. Szczęka opada aż trzeba jej szukać na podłodze.
    M.

Domyślnie

Ehhh.. Widzę, że na HTML5 jeszcze za wcześnie Niektóre przeglądarki wyświetlają jakieś cuda. Zmieniłem, że Flash jest teraz preferowany, a HTML5 włączy się tylko jak nie ma Flash-a.

Obie panoramy są zrobione z tyczki. Pierwsza z tyczki pochylonej.

Dzięki za komentarze. Flux, dzięki za wrzucenie screena.

Domyślnie

Tak z ciekawości jak wygląda ta 'tyczka'?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów