Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Starość...

Domyślnie

fajnie 2 wlasnie z tym tlem jest fajne, spoglada w okna w domu ... wpsomina... fajowe z obrobka za bardzo wyostrzone takze mi sie wydaje
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Odgrzałeś kotlet, który już był podany przy okazji dyskusji o zdjęciach ślubnych... I nadal mam to samo zdanie, że tło jest zepsute filiżanką, serwetką - czyli przypadkowym kadrem. I zdjęcie, jak dla mnie, jest jakby zbytnio wyostrzone. Mówię o zdjęciu nr 2 - pierwszego nie biorę pod uwagę, bo się nie kwalifikuje do tematu.
    Pozdrawiam.
    Tamten temat jest zamknięty rozumiem że pozostał w tobie jakiś żal do mojej osoby... zawsze możesz moje zdjęcia omijać szerokim łukiem

Pozdr

Oszczędny w słowach Awatar Agul
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

tło wg mnie na dwojce jak najbardziej. Przecież to nie studio tylko reportaż - takie tło tworzy klimat.
    Pozdrawiam,
    A.

Domyślnie

Gdybym miał chować urazy, to w moim wieku już powinienem dawno się z tego powodu pociąć. Możesz tak myśleć, ale jest odwrotnie - zajrzałem tu wiedziony ciekawością, co nowego zaprezentowałeś. I spojrzałem na to życzliwie. Pamiętam jednak, jak lekceważąco się wtedy odniosłeś do własnych prac i dlatego teraz nie bardzo mi pasuje dorabianie nowej ideologii do pokazywanego już zdjęcia.
    Spróbuj pokazać w tej starości coś interesującego, może zmiękcz obraz (zamiast go dramatyzować zaciemnieniem i przeostrzeniem) i przekadruj? Niedźwiedź podpowiedział coś sensownego - zaduma i spojrzenie w okno. Widziałbym takie coś w kadrze poziomym ze spojrzeniem mocniej pociągniętym w stronę światła...

Cytat Zamieszczone przez Agul Zobacz posta
    tło wg mnie na dwojce jak najbardziej. Przecież to nie studio tylko reportaż - takie tło tworzy klimat.
    Pozdrawiam,
    A.
    Tak rzuciłem okiem na górę ekranu i pozwolę sobie podkreślić, że Kolega Radzik100 te dwa zdjęcia wystawił w dziale "Ludzie", a nie reportaż - a nawet przy reportażu fotograf powinien starać się pracować nad tłem.
    Poza tym proszę pamiętać, że to moja subiektywna ocena, do której mam prawo - a zapuszczanie się w wycieczki osobiste i sugerowanie, że czegoś nie jestem w stanie zrozumieć ("nie rozumieć" też mam prawo) - pozwala mi tworzyć ocenę autora, na co nie mam ochoty i co nie jest celem tego forum...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

ok niech każdy pisze co myśli i skończmy ekonet_pth te dyskusje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    ok niech każdy pisze co myśli i skończmy ekonet_pth te dyskusje...
    No to umiej, chłopie, przyjąć po męsku punkt widzenia odmienny od Twojego. Zyskasz sobie wtedy więcej sympatii, niż przez krytykowanie myślących inaczej. Jeśli chodzi Ci o to, bym omijał Twoje zdjęcia szerokim łukiem, to zrobię to, jeśli teraz tę chęć potwierdzisz.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Twój punkt widzenia i jesteś w nim osamotniony jak widzę po dotychczasowych postach

Oszczędny w słowach Awatar Agul
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

zaduma i spojrzenie w okno. Widziałbym takie coś w kadrze poziomym ze spojrzeniem mocniej pociągniętym w stronę światła...
    zgadzam się również.

Poza tym proszę pamiętać, że to moja subiektywna ocena, do której mam prawo
    ależ to co ja napisałam to była moja subiektywna ocena - i nikogo do niej broń Boże nie namawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów