Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

To ja tylko cytat fragmentu maila ze "wsparcia":

"....uprzejmię informuję, że serwis po otrzymaniu aparatu w przeciągu 14 dni ROBOCZYCH wysyła do Pani drogą mailową numer ID i numer klienta. Za pomocą tych numerów jest Pani w stanie sprawdzić status naprawy swojego aparatu."

A ja naiwnie liczyłam, że w ciągu 14 dni to ja aparat będę mieć z powrotem u siebie....

PS naprawa jest w ramach gwarancji.

"Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ja swój aparat zawiozłam do serwisu osobiście. Wysłany pewnie leżałby w kącie i czekał kilka dni na wprowadzenie do bazy. Zawiozłam, a po powrocie do domu otrzymałam emaila z informacją o przyjęciu i z numerami, za pomocą których mogę się zalogować, żeby sprawdzić status naprawy. Te numery dostaje sie też na kartce z chwilą pozostawienia sprzętu w serwisie.
    Kilka dni wcześniej zadzwoniłam i powiedziano mi, że jeśli przywiozę aparat osobiście, z pewnością będzie naprawiony szybciej niż jeśli zostałby wysłany kurierem.

Poinformowano mnie na miejscu, że czas oczekiwania ma wynosić 2 tygodnie, ale może sie wydłużyć, bo o skróceniu to raczej mowy nie ma. Mam przynajmniej nadzieję, że naprawią mi przed 15-tym, bo wybieram się na Photokinę i wartałoby mieć aparat ze sobą
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Kilka dni wcześniej zadzwoniłam i powiedziano mi, że jeśli przywiozę aparat osobiście, z pewnością będzie naprawiony szybciej niż jeśli zostałby wysłany kurierem.

Tylko że... naprawa gwarancyjna ma z założenia być bezpłatna, dla mnie takie osobiste dostarczenie aparatu do serwisu to byłby koszt ok. 250zł (albo więcej?)...!
    Powyższa praktyka (o ile faktycznie mają taki klucz w doborze kolejności napraw!) jest oczywistą dyskryminacją.
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

tu nie chodzi o żadną dyskryminację, po prostu aparaty oddawane bezpośrednio w serwisie są od razu wpisywane do bazy i do kolejki, a te wysyłane kurierem są rejestrowane w "wolnej chwili" pracowników serwisu.
    Nikon

Domyślnie

Czyli jednak forma dyskryminacji - o ile faktycznie szybciej naprawiają te dostarczone osobiście, bo bardziej jestem skłonna uwierzyć w działanie chaotyczne, na zasadzie chybił trafił, albo koła fortuny

Ale - napisałam maila do serwisu - nawet mi odpisano, podając stosowne numery, a także informując, że czekają na części zamienne wymagane do naprawy - w takiej sytuacji raczej szybko aparat do mnie nie wróci

Jak już weszłam na stronę serwisu--> status naprawy, to okazało się również, że.... źle wpisano mój mail - pewnie wysłali te numery ID i klienta... gdzieś w kosmos netu, na pewno nie do mnie
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Nie tylko w Polsce Nikon tak działa.
    Lubię czasem poczytać blog na lensrentals.com
    Ci ludzie prowadzą wypożyczalnie z dużą ilością sprzętu foto.
    Nie, żyją z reklam jak większość portali foto więc są bardziej szczerzy.
    No i żaden portal nie ma kilku/kilkunastu identycznych modeli obiektywów.
    Niedawno czytałem, ze nie polecają marki Nikon właśnie ze względu na problemy z serwisem w USA.
    Długie okresy napraw plus drogie naprawy płatne.
    Canon znacznie lepiej sprawuje się pod tym względem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Małopolskie

Domyślnie

Z czystej ciekawości - ile mniej więcej kosztuje kalibracja?

Domyślnie

Współczuję Jolu
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów