Szukaj
Jakby kogoś interesowało, zrobiłem porównanie szybkości AF w ciemnicy - OM-D kontra X-E1:
http://www.youtube.com/watch?v=1eidsGrvXSo
epicure, ewidentnie Fuji bardziej się gubi.
Za to nie zauważyłem by był wolniejszy od Olyego.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Olek jest minimalnie szybszy, ale to nie jest różnica, która miałaby jakiekolwiek znaczenie. W tym teście Olek nie złapał ostrości raz, a Fuji dwa razy. Z innymi obiektywami może to jednak wyglądać inaczej.
Szybkość moim zdaniem praktycznie ta sama , te dwa pudła troszkę mnie dziwią . Na moim xe1 z 18-55 w warunkach bardzo słabego oświetlenia af gubi się tylko na gładkich płaszczyznach , oczywiście nie jest to reguła. Po zakupie robiłem takowy test przez dobre 15-20 minut . Po wgraniu najnowszego oprogramowania jest znacznie i powtórzę to jeszcze raz ZNACZNIE lepiej. Pozdrawiam.
X-E2 , 18-55 , torba i plecak
Dzięki za porównanie, tego typu body są w zakresie moich zainteresowań.
Śmieszy mnie to, że każdy z tego prostego prównania wyciąga różne wnioski.
"Że właśnie moja racja jest racja najmojsza".
Różne testy (dokładne pomiary) wskazują, że auto focus Olympusa jest szybszy i celniejszy.
Nikon | Olympus
I tak jest, ale różnica nie jest tak duża, jak głoszą plotki. Z tymi zoomami jest wręcz pomijalna. Najwięcej zależy od użytego obiektywu, więc dobierając odpowiedni e szkła można w zasadzie udowodnić każdą tezę na temat sprawności i szybkości działania AF w obu tych aparatach.
Af to ostatnia rzecz, która mnie w tego typu puszkach interesuje :P
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Wczoraj kupiłem kartę SanDisc Extreme Pro SDHC UHS-I class 10 z zapisem 90Mb/s i odczytem 95Mb/s. Zdjęcie zapisywane jest w ułamku sekundy. Niezauważalnie.
Skontaktuj się z nami