Close

Strona 41 z 74 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Mam pelna klatke Nikona i nie przeszkadza mi to widziec roznicy miedzy obiektywem dobrym na cropie a baziewnym, nawet na pelnej klatce.
    No widzisz, masz pewnie lepsze oczy. Dla mnie wszystkie krótkie zoomy standardowe na cropie są praktycznie nierozróżnialne jeżeli chodzi o obrazek, jeżeli jakieś różnice się pojawiają, to na długim końcu, powyżej działki przysłony różnicy. Oczywiście mówimy o porządnych obiektywach, a nie ostrych od f8. Nie mówimy również o pozaoptycznych aspektach tj. mechanika.

Nie rozumiem w takim razie wczesniejszych zdan wypowiedzianych przez Ciebie. Moze warto w takim razie pozostawic takowa ocene innym. Ja tak robie np. na temat samochodow, rowniez nie widze wiekszych roznic miedzy nimi, wiec ocene pozostawiam innym.
    Oczywiście, że pozostawiam, czekając z utęsknieniem na zdjęcia z tego zooma, o których powiem - tak, to na pewno nie jest z X10 Pewnie się kiedyś doczekam... Na razie oglądając zdjęcia dobrego pstrykacza (nie szukając daleko P.R.P.), można uznać że znacznie ciekawszy all-aroundem jest OMG ze swoim spacerzoomem.

W takim razie 18-250, powinien byc jeszcze lepszy...
    Oczywiście, że w pewnych warunkach jest lepszy. Uważam np. że w przypadku kompaktów, możliwość wykonania nieobrzydliwego zdjęcia z ekwiwalentu 200mm jest bardzo pożądana.

To czy zdjecia sa nudne, nie zalezy od uzytego obiektywu, ale od tego jak je fotograf skomponowal - moim skromnym zdaniem.
    Truizm, z którego wynika tyle, że cały efekt można uzyskać o niebo taniej, bez tworzenia legend i złotych cielców z rzeczy naprawdę mało efektownych.

60, to 2.4 a nie 2.8 i jest taki sobie jako portretowka.
    Daleki jestem o stwierdzenia, że czego Fuji nie dotknie, automatycznie zamienia się w złoto
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 03-02-2013 o 16:10

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Pod naporem takiej elokwencji pozostaje mi sie jedynie poddac, co niniejszym czynie. Nie chcialbym takze, kontynuowac dyskusji o przedmiocie, ktory posiada tylko jeden oponent a drugi musi posilkowac sie prawdami ogolnymi, byloby to niesprawiedliwe.

Domyślnie

Trochę sampli z zooma:
    http://www.fujix-forum.com/index.php...images-posted/
    http://www.prophotonut.com/2013/01/2...naco-pictures/

Parę z 14-tki:
    http://www.sublimephoto.com/exhibit/...m_first_tests/

Fujek chyba stworzony do długich ekspozycji.

Jak ktoś już chce mieć fujka, a czeka na 10-24, 23 i 56. To mu się najbardziej opłaca przeczekać z 18-55 i 35 i odsprzedać z minimalną stratą.
    Ostatnio edytowane przez kaku ; 03-02-2013 o 21:58
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Coś na rozładowanie atmosfery , popitka i zakąska

Oba w beznadziejnym świetle , żarówka obok stołu, f4, iso 1250, 50 i 42 mm , jpg prosto z puszeczki .

Co za diabeł , były zdjęcia i nie ma
    Ostatnio edytowane przez artek1012 ; 03-02-2013 o 22:32
    X-E2 , 18-55 , torba i plecak

Domyślnie

To wstaw jeszcze raz...
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Narobil apetytu i zwial...

OK, to ja wrzuce 2 sztuki z kita.

Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 03-02-2013 o 23:04

Domyślnie

Witek.K, to są jpg z aparatu, czy przerabiałeś z RAWów?

Ja dziś testowałem funkcję ustawienia, trzech różnych wywyłań.
    Standardowe, cz/b i sepia ....
    Powiem wam, że rewelacja.
    A ile mniej roboty ....
    Coś czuję, że x-e1 wg mnie rozleniwi i zaprzestane robić w RAWach.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Raf-y olalem juz jakis czas temu. Robie tylko w jpegach i obrabiam je w PS CS5. Jpegi z X-E1 maja takie rezerwy, ze przestaje sie ich obawiac

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Fascynujący ten Fuji. Nic dziwnego, że kiedy zobaczyłem go po raz pierwszy w MM coś drgnęło w serduchu. Do tego te fotki ... Smaczny kąsek.

Strona 41 z 74 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów