Close

Strona 25 z 74 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Nie wiem, jak Wy kupowaliście te fujiki, samo body ? Kupując zestaw z kitem za obiektyw płaci się 1/2 ceny rynkowej, więc za 35/1.4 wychodzi jakieś 1100 zł, za zooma 1300. Zakladać do tego body obiektyw od lustrzanki to jakaś masakra.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wiem, jak Wy kupowaliście te fujiki, samo body ? Kupując zestaw z kitem za obiektyw płaci się 1/2 ceny rynkowej, więc za 35/1.4 wychodzi jakieś 1100 zł, za zooma 1300. Zakladać do tego body obiektyw od lustrzanki to jakaś masakra.
    Można kupić z 35/1.4 albo 18mm, ale jeśli ktoś np. rzadko używa czegoś dłuższego, ale ma to z lustrzanki, to w sumie dobry pomysł kupić adapter i przypinać

Domyślnie

Adaptery są fajne żeby sobie raz podłączyć i powiedzieć "spoko" a potem oddać adapter koledze. Używanie takiego frankensteinowego setupu to mordęga (no może poza video).

Domyślnie

Z 18-55. Jak masakra, to nie zakladaj, to nie jest obowiazkowe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Adaptery są fajne żeby sobie raz podłączyć i powiedzieć "spoko" a potem oddać adapter koledze. Używanie takiego frankensteinowego setupu to mordęga (no może poza video).
    Ja bym widział w tym jedyny cel kupna X-E1 zamiast nowego X100s To że mogę podpiąć różne szkiełka. I tak Fuji z adapterem i obiektywem lustrzankowym będzie sporo mniejszy i lżejszy niż lustrzanka typu D700 z samym obiektywem. Jednakże być może po jakimś czasie sprzedam wszystkie obiektywy lustrzankowe, kto wie.. no zobaczymy, bo na razie się waham X-E1 vs. X100s. W pierwszym wariancie aparat zamiast lustrzanki, w drugim obok lustrzanki..

Odrębna kwestia to tele, np. podpiąć X-E1 do jakiejś 300-tki itp.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

ja kupiłem ze wszystkimi 3 obiektywami, pokrowcem ... nie zmienia to faktu ze podpinam i tak różniste obiektywy które wynajdę ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    ja kupiłem ze wszystkimi 3 obiektywami, pokrowcem ... nie zmienia to faktu ze podpinam i tak różniste obiektywy które wynajdę ...
    Problem będzie jak wyjdzie 23mm
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

nie będzie problemu, i niech w końcu wyjdzie bo łatwiej będzie decyzję podjąć
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

23mm będzie większa i droższa od 35mm i będzie się trzeba jeszcze zastanowić czy nie lepiej kupić X100s, jeśli ktoś chce pracować na dwa body.
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

ja sprzedam x-pro1 i klamoty i kupie x100s - im mniej tym lepiej ... staropolskie przysłowie

Strona 25 z 74 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów