Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: aku a mb-d10

Domyślnie aku a mb-d10

Zakupuje w najbliższym czasie d700 (w zestawie jest aku EN-EL4a?) i pozostał mi jeszcze sprawny EN-EL3e. Pytanie czy można korzystać jednocześnie z obu tych aku w gripie MB-D10?

Domyślnie

Do gripa wchodzi tylko jeden akumulator. Drugi możesz mieć zostawiony w body.

Domyślnie

Z d700 jest w komplecie akumulator EN-EL3e i tylko taki włożysz do korpusu
    Z gripem masz w komplecie koszyk na 8xAA i koszyk na EN-EL3e
    Żeby używać EN-EL4a trzeba dokupić do gripa BL-3 oraz ładowarkę np.MH-21

Domyślnie

Czy jest jakaś różnica od zamiennika poza ceną?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-08-2012 o 18:38 Powód: pis. ("po za")
    DX

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Wg mnie jest i to spora. Miałem w ręce zamiennik - jakiś taki plastik-fantastik. Po chwili wziąłem do łapek oryginał i już u mnie został. Pewniejszy uchwyt, gwint i zdecydowanie lepszy materiał. Wydaje mi się, że mimo wysokiej ceny jest wart zakupu - koledze w zamienniku urwał się gwint, całe szczęście, że aparat miał w tym czasie zawieszony na szyi.

Domyślnie

A jak wagowo cięży jest? chodzi mi o obudowę jest magnezowa.
    DX

Domyślnie

Tak, oryginalny MB-D10 jest cięższy od zamiennika.

Domyślnie

Zamówiłem oryginał na dniach powinien kurier przyjechać i wtedy go porównam do mojego zamiennika. Mam nadzieje że warto za niego tyle zapłacić.
    DX

Domyślnie

Jeśli poczytasz na forum o zamiennikach i ich problemach z "łącznością" z body, ze spasowaniem, problemach z zasilaniem (szczególnie, gdy dodatkowo użyje się
    zamiennika baterii), to szybko dojdziesz do jednego wniosku: tylko oryginał.
    ps. tak, wiem, są użytkownicy, którym zamienniki świetnie działają
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Hej od paru dni jestem w końcu posiadaczem mb-10. Naprawdę nie sądziłem że będzie taka różnica między zamiennikiem. Aparat można trzymać w każdej pozycji bez obaw że coś się urwie czy odpadnie. Jest dużo cięższy i uszczelniony. Cały mechanizm pracuje bez zastrzeżeń. Zdecydowanie polecam.
    DX

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów