Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Ruter bezprzewodowy

Pomóżcie proszę, bo zaraz mnie do wariatkowa zabiorą. Mam TP-LINKa TL-WR1043ND i nie chce banglać dobrze z moim laptopem (Dell M4400). Zmieniłem już nawet kartę WiFi i nadal są problemy. Permanentnie zrywa połączenie internetowe i muszę go resetować. Na ogół ma to miejsce, jak ściągam z sieci większe pliki lub przegrywam z laptopa na dysk NAS, który jest podłączony pod ten ruter. Efekt jest taki, że właściwie mam non stop wpięty kabel bo z WiFi nie idzie korzystać. Inne sprzęty nie mają problemu z tym ruterem ale one na ogół korzystają z trybu G, a ja mam problem z N. Natomiast mój laptop dobrze sobie radzi z innymi sieciami WiFi.

Zatem pytanie czy możecie polecić jakiś dobry ruter WiFi z obsługą standardu N?

The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Czytałem, czytałem, sam się w nim kiedyś udzielałem i chwaliłem mój cudowny ruter. Ale już mi przeszło i muszę znaleźć coś normalnego, żebym nie musiał robić restartów dwa razy dziennie. Fakt jest faktem, że trochę sprzętów mam i potrzebuję coś wydajnego.

Domyślnie

Sprawdź czy w pobliżu inne sieci nie nadają przypadkiem na tym samym kanale - jeśli tak zmień swój na najmniej używany.

Możesz spróbować to sprawdzić na przykład Androidową aplikacją WiFi Analyzer.

Domyślnie

A nie zmieniales przez przypadek systemu albo sterownikow do wifi w lapku?? Mialem tak z wifi pod AMD w blaszaku.....pod W7 sterowniki byly nie stabilne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Sprawdź czy w pobliżu inne sieci nie nadają przypadkiem na tym samym kanale - jeśli tak zmień swój na najmniej używany.

Możesz spróbować to sprawdzić na przykład Androidową aplikacją WiFi Analyzer.
    ...a na windowsie darmowym netstumblerem: http://www.netstumbler.com/downloads/

Sterowniki sieciówki zaktualizowane w laptopie? Firmware w routerze najświeższy?

Domyślnie

Sterowniki najnowsze Intela, firmware w routerze również. Fakt, że u mnie w bloku to routerów jak psów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Sterowniki najnowsze Intela, firmware w routerze również. Fakt, że u mnie w bloku to routerów jak psów.
    To może być powód. Spróbuj poszukać wolnego kanału, spróbuj kupić w realu czy innym media antenę zewnętrzną lepszą (do routera), wiele to nie da ale może ta odrobina będzie wystarczająca.

Domyślnie

Zasięg mam doskonały a laptop jest 1,5m od routera więc jakiejś ekstra mocy nie potrzebuję. Powiedzmy, że kopiuję po WiFi coś z laptopa na dysk NAS podpięty kablem do routera. Wszystko idzie ok ale po jakimś czasie się zrywa i muszę resetować router. Jest tak zawsze przy dużych plikach, np. z kamery.

Domyślnie

Tak, ale zerwania pewnie są spowodowane szumem z innych sieci pracujących na tym samym kanale, jeśli się nie da zmienić kanału bo wszystkie są zasyfione, to jedynym rozwiązaniem jest przebicie się przez ten szum.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów