Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Domyślnie Jaki router Wifi do domu??

Chciałbym uwolnić się w domu od kabli i przywiązania do biurka dlatego pomyślałem o routerze wifi.
    Słabo się w tym orientuję, router miałby obsługiwać 2 max 3 kompy (laptopy jeśli to ważne). Mam modem z firmy dostarczającej internet, więc podejrzewam, że nie potrzebuję routera z modemem. Łącze w domu to 1mb/512kb.
    Na co mam zwrócić uwagę przy zakupie?? Jakieś szczególne parametry?
    Czy np. taki będzie ok??
    http://allegro.pl/tp-link-tl-wr340g-...232298279.html
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Chwilunia, modem to nie to samo co ruter. Pewnie potrzebujesz rutera Wifi, aby "rozdzielic internet" (to nie to samo co prad w gniazdu, ze podlaczysz n- urzadzen do wtyczki i dziala). Kup jaki chcesz. Ja napisze, ze firma x jest dobra, a inny, ze y Wojenki sprzetowe/systemowe sa w kazdej dziedzinie

Domyślnie

wiem, że router to nie to co modem, ale jak czytałem to są routery z wbudowanym modemem i bez, a skoro mam już modem to chyba nie muszę inwestować w router z modemem??
    Ja nie pytam się o konkretną firmę, ale raczej o parametry na jakie powinienem zwrócić uwagę przy zakupie.
    A firma-mnie to rybka, byleby śmigało

Domyślnie

mam tp-linka troche inny model i śmiga miałem co prawda małe problemy przy instalacji o czym pisałem na forum zresztą swego czasu, ale wszystko gra

Domyślnie

instalacje-też mam obawy a w skrócie na czym te problemy polegały??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    Ja nie pytam się o konkretną firmę, ale raczej o parametry na jakie powinienem zwrócić uwagę przy zakupie.
    A firma-mnie to rybka, byleby śmigało
    A ja jednak Ci polecę konkretną firmę. Sam napisałeś, że to ma działać. Polecam LinkSys.
    Miałem do czynienia z urządzeniami tego typu różnych marek, LinkSys jest w mojej ocenie najbardziej niezawodny.

Domyślnie

ja mam chyba najtańszy z mediamarkt

http://www.okazje.info.pl/market/med...ee/rybnik.html

mój znajomy informatyk się oczywiście krzywił i proponował 2 razy droższe, ale ja mam łącze w kablówce 6g /512m podłączone 2 kompy stacjonarne, 3 laptopy, xboxa (na kablu), wii i NAS zyxela na nim i wszystko śmiga... jak ta lala

nawet na podwórku mogę z lapkiem siedzieć...

tak więc polecam z czystm sumieniem, choć sa na pewno modele lepsze i drozsze
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    instalacje-też mam obawy a w skrócie na czym te problemy polegały??
    Po pierwsze chciałem podłączyć za dużo na raz A tak serio - w moim przypadku kwestia wywalenia starego modemu bo z routerem jest zbędny i złe odczytanie instrukcji... tak więc pierdoła ale trzeba uważać
    Po drugie - brak karty sieciowej w starym kompie do ktorego router był podłączany o czym nie wiedziałem...
    Po trzecie - nie chciało się odpalac okno w przeglądarce odpowiedzialne za instalacje routera wynik powyższych z tego co pamiętam...

Domyślnie

Za prz3mo, kup dobry LinkSys'a i będziesz zadowolony bo o nim zapomnisz po instalacji. Mam EDIMAXA i nie działa tak bezproblemowa jak sprzedawca mnie zapewniał. Raz na jakiś czas muszę go wyłączyć na dzień by odzyskał "wigor".
    I pamiętaj - kup dobrą kartę sieciową ze sterownikami do systemu.

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Mam LinkSys WRT54-GL + Tomato. Stoi tak już kilka lat na szafie. Zasięg w całej chałupie i w ogrodzie.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów