Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Na uwięzi...

Domyślnie Na uwięzi...

choć dookoła spokojnie Zapraszam

K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Świetnie uwiązany ten kuter do lewego rogu =]
    Chciałbym mieć podobny kadr w swoim portfolio.
    Pomarudzę jedynie troszkę na temat dość ciemnego dołu (kutra), może nieco rozjaśnić tę zieleń?

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

U mnie to wyglada w porzadku. Podoba mi sie jak jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Pomarudzę jedynie troszkę na temat dość ciemnego dołu (kutra), może nieco rozjaśnić tę zieleń?
    Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze mam cos nie tak z monitorem... Jak dla mnie zdjecie cacy i BZU... piekna sprawa!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Hmmm....u mnie w sam raz, no może troszkę
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Hmm ja nawet na monitorze w robocie, który powiedzmy nie należy do najlepiej odzwierciedlających kolory, widzę wszystkie szczegóły w cieniach. Przy tym świetle nie rozjaśniałbym, wyglądałoby to nienaturalnie.

Domyślnie

Ładnie to Bartku poukładałeś w kadrze ładnie w kolorach
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Nie napisałem, że nie widzę szczegółów, bo widać dokładnie każdą z dziewięciu zielonych desek.
    Chodziło mi o kontrast dolnej części kutra z jasnym rozmytym morzem, i dość żywą pomarańczą.
    To tyle...
    I powtórzę, chciałbym mieć coś podobnego w portfolio, tzn., że się mi podoba. =]

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcie, kolory, ujęcie i te cudne chorągiewki.

Domyślnie

Bartku miało byś szczerze, to będzie ...ja widzę mocne kontrasty no i przez to intensywną kolorystykę. Ale... to moje widzenie, pewnie dlatego, że sam unikam takiej obróbki, wiadomo tzw inne widzenie świata Może powinienem się przestawić??? Oczywiście dużo robi światło zastane, warunki pogodowe, w tych, jakie Ty zastałeś rzeczywistość nabrała "życia" - zapewne wiesz o czym piszę Ale to nie znaczy, że to zła wizja... tym bardziej, że - nie wiem czy zgodzisz się ze mną ale po erze mizianej powoli wchodzimy w fotografii w erę ostrych kontrastów, pojawia się coraz więcej zdjęć, które tak na marginesie podobają się odbiorcom a w których obraz przekazany jest dużo mocniejszy od tego co widzi nasze oko Ale...ale to pewnie jak zwykle pozostanie indywidualną oceną każdego z nas.
    Zawartość i układ kadru - mucha nie siada
    I to by było na tyle
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów