Witam
Czy też tak macie ? D200 z MB-D200, komplet nowo naładowanych baterii, kilka dni leżenia bezczynnie i pokazuje stan ponad 50% zużycia energii ????? Aparat wyłączony.Co one zasilają (prócz ekranika na górze), same siebie ?
Pozdrawiam
Szukaj
Witam
Czy też tak macie ? D200 z MB-D200, komplet nowo naładowanych baterii, kilka dni leżenia bezczynnie i pokazuje stan ponad 50% zużycia energii ????? Aparat wyłączony.Co one zasilają (prócz ekranika na górze), same siebie ?
Pozdrawiam
Piotr
z akumulatorkami R6 tez mam problem
wkladam nowo naladowane 100%, za chwile mruga mi ... koniec 0%
przekladam bateryjki z gniazda do gniazda i znow 100%
kieruje sie wiec chyba w strone Aku - bo nie wiem co jest grane z MB-200 i akuR6
U mnie z EN-EL3e schodzi max 10% w ciagu dwoch tygodni lezenia.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
akku AA maja to do siebie ze lezac bezczynnie przez miesiac rozladowywyja sie do zera... a to bylo kiedy pojemnosci byly na poziomie 2100 a ktos mi powiedzial ze im akku pojemniejszy tym sie szybciej samoczynnie rozladowywuje
No, nic, kupię drugie aku, zobaczę jak będzie później...Akumulatorki miałem SANYO 2700 mAh, myślałem że będzie lepiej niż na oryginalnym aku z aparatu...
Dziękuję i pozdrawiam
Piotr
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Mam, mam podane typy AA, wszystko ok, ale i tak mi rozładowywuje samoistnie aku po dłuższym ( tygodniowym ) okresie "bezczynności aparatu".
Pozdrawiam
Piotr
ja tez mam ustawione OK - zauwazylem to ustawienie
moze powiem, ze wczesniej (6mscy) uzywalem tych aku z BP i bylo OK
teraz szaleją i nie jest to wina aku bo wkladam inne i jest podobnie
zreszta BP pokazuje 0% a jak je wyjme to w innych urzadzeniach dzialaja jak szalone
cos mi się wydaje , że mamy TU ciąg dalszy z tematu " EN-EL3e - akumulator 3-miesięczny i już nie ładuje się do pełna" Po wpadce z baterią do D70(wymieniają kilka serii) jest kolejna wpadka.Mam baterię 6 miesięcy a od tygodnia horror.Bateria ma padnięta elektronikę i wysyla mylne INFO do aparatu.Ładowarka ładuje góra 30sek a aparat(jak sie uda)wskazuje poziom naładowania 1-3%.Po kilku zdjęciach przestaje działać.Ponownie ładowarka>>30sek>>pełna(dioda swieci ciągle a woltomierz pokazuje7,9V) Kilka dni temu wskazywała 14% i dało sie zrobić kilkadziesiąt zdjęć.Na początku zapomniałem wyłączyc aparat i po kilku dniach na wskażniku nie bylo widać róznicy.
Zarejestrowałem aparat na stronie Nikona i zaczynam z NIMI korespondencję.Proponuję by WSZCZYSCY Z WADLIWYMI KARTAMI zrobili to samo. Jeżeli nie macie czasu na rejestrację to PISZCIE na adres [email protected]
D80 + Sigma 24-70 f/2,8 EX DG Macro +"Czarna"Traxdata SD Card 2GB(150x, 22MB/s 15MB/s) + AF-S VR Nikkor 70-300 f/4.5-5.6 G IF-ED + MC Zenitar -M2,8/16
Skontaktuj się z nami