Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie D200 - zasilanie

Witam
    Czy też tak macie ? D200 z MB-D200, komplet nowo naładowanych baterii, kilka dni leżenia bezczynnie i pokazuje stan ponad 50% zużycia energii ????? Aparat wyłączony.Co one zasilają (prócz ekranika na górze), same siebie ?
    Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

z akumulatorkami R6 tez mam problem
    wkladam nowo naladowane 100%, za chwile mruga mi ... koniec 0%
    przekladam bateryjki z gniazda do gniazda i znow 100%

kieruje sie wiec chyba w strone Aku - bo nie wiem co jest grane z MB-200 i akuR6

Domyślnie

U mnie z EN-EL3e schodzi max 10% w ciagu dwoch tygodni lezenia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

akku AA maja to do siebie ze lezac bezczynnie przez miesiac rozladowywyja sie do zera... a to bylo kiedy pojemnosci byly na poziomie 2100 a ktos mi powiedzial ze im akku pojemniejszy tym sie szybciej samoczynnie rozladowywuje
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

No, nic, kupię drugie aku, zobaczę jak będzie później...Akumulatorki miałem SANYO 2700 mAh, myślałem że będzie lepiej niż na oryginalnym aku z aparatu...
    Dziękuję i pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    z akumulatorkami R6 tez mam problem
    wkladam nowo naladowane 100%, za chwile mruga mi ... koniec 0%
    przekladam bateryjki z gniazda do gniazda i znow 100%

kieruje sie wiec chyba w strone Aku - bo nie wiem co jest grane z MB-200 i akuR6
    a co masz zaznaczone w menu aparatu?
    tam musisz podac czy te AA to sa akku (i jaki typ litowe, Ni MH, manganowe )czy baterie alkaliczne - popatrz w menu funkacja d8.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Mam, mam podane typy AA, wszystko ok, ale i tak mi rozładowywuje samoistnie aku po dłuższym ( tygodniowym ) okresie "bezczynności aparatu".
    Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

ja tez mam ustawione OK - zauwazylem to ustawienie
    moze powiem, ze wczesniej (6mscy) uzywalem tych aku z BP i bylo OK
    teraz szaleją i nie jest to wina aku bo wkladam inne i jest podobnie

zreszta BP pokazuje 0% a jak je wyjme to w innych urzadzeniach dzialaja jak szalone

Domyślnie

cos mi się wydaje , że mamy TU ciąg dalszy z tematu " EN-EL3e - akumulator 3-miesięczny i już nie ładuje się do pełna" Po wpadce z baterią do D70(wymieniają kilka serii) jest kolejna wpadka.Mam baterię 6 miesięcy a od tygodnia horror.Bateria ma padnięta elektronikę i wysyla mylne INFO do aparatu.Ładowarka ładuje góra 30sek a aparat(jak sie uda)wskazuje poziom naładowania 1-3%.Po kilku zdjęciach przestaje działać.Ponownie ładowarka>>30sek>>pełna(dioda swieci ciągle a woltomierz pokazuje7,9V) Kilka dni temu wskazywała 14% i dało sie zrobić kilkadziesiąt zdjęć.Na początku zapomniałem wyłączyc aparat i po kilku dniach na wskażniku nie bylo widać róznicy.
    Zarejestrowałem aparat na stronie Nikona i zaczynam z NIMI korespondencję.Proponuję by WSZCZYSCY Z WADLIWYMI KARTAMI zrobili to samo. Jeżeli nie macie czasu na rejestrację to PISZCIE na adres [email protected]
    D80 + Sigma 24-70 f/2,8 EX DG Macro +"Czarna"Traxdata SD Card 2GB(150x, 22MB/s 15MB/s) + AF-S VR Nikkor 70-300 f/4.5-5.6 G IF-ED + MC Zenitar -M2,8/16

Uprawnienia umieszczania postów