Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Exclamation Efekt "bajeczny"

Witam,
    Nie wiem jak nazwać ten efekt, ale interesuje mnie jak można uzyskać efekt taki jakby z bajki czy rysunkowy tak jak te chmury na poniższej fotomanipulacji..

Domyślnie

A w jakim programie będziesz obrabiał: PS, NX czy Paint-cie?

Domyślnie

photoshop CS5.

Domyślnie

Podejrzewam, że chodzi o zmniejszenie wartości lokalnego kontrastu. Coś jakbyś zmniejszał clarity. Plus odrobina blura i efekt gotowy.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-07-2012 o 15:56 Powód: lit.

Oszczędny w słowach Awatar mlmar
    Miasto
    Katowice / krk

Domyślnie

Ja drodzy koledzy siedzę w photoshopie od dosyć dawna i nawet dla mnie wasze rady są póki co jak o kant stołu (:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlmar Zobacz posta
    Ja drodzy koledzy siedzę w photoshopie od dosyć dawna i nawet dla mnie wasze rady są póki co jak o kant stołu (:

A co mamy Ci napisać?

Zrób z krzywej tonalnej parabolę i uzyskasz taki efekt.

Przecież widać że sklejka z kilku zdjęć i podciągnięte crossem do tego blur.

Domyślnie

To nie jest oczywiście fotomanipulacja, jest to zwykły obraz namalowany zapewne w Photoshopie lub innym programie typu SAI paint tool.
    sam efekt kolorystyczny to kilka warstw w Photoshopie:

tutaj oryginał:

tutaj porównanie oryginału z moją modyfikacją kolorów i kontrastu:

w grafice z pierwszego postu dodatkowo został wmontowany balon:

No i dorysowane ptaki

W sumie całość to nic nadzwyczajnego i trudnego, znając podstawy Photoshopa można to zrobić bez problemu (jeśli chodzi o montaż i kolory) gorzej z malowaniem zaczynając od białej kartki, ale podstawy w rysowaniu powinny wystarczyć

Domyślnie

Dziękuję za pomoc miałem jednak nadzieję, ze taki efekt można uzyskać za pomocą zabawy na warstwach :P no cóż muszę to przeboleć i próbować pozdrawiam
    "Powiedziano, że coś tak małego jak trzepotanie skrzydła motyla...
    Może finalnie spowodować tajfun na połowie świata."

Domyślnie

Dziękuję za pomoc miałem jednak nadzieję, ze taki efekt można uzyskać za pomocą zabawy na warstwach :P no cóż muszę to przeboleć i próbować pozdrawiam
    bierzesz fotkę łąki, nieba, balon i ptaki, trochę "zabawy na warstwach" z kontrastem i kolorami i gotowe, toż to zwykły fotomontaż.
    1500/100/900

Domyślnie

a sprawdź efekt odszumiania, powinno wyjść podobnie przy wyższych wartościach
    _____
    D90 | D500

Uprawnienia umieszczania postów