Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: W pastelach...

Domyślnie W pastelach...

1.

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Horyzont sprawia wrazenie obniżającego sie na lewo - jest to zapewne zludzenie, wynikajace kolorów, ale złudzenia też trzeba rozwiewać.

Poza tym nienaganne technicznie, bardzo ładne kolorystycznie - udane - milionstodzwudziestedziewiąte zdjecie pomostu
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Nie zgodzę się. To jest milionstoczterdziestepiąte zdjęcie pomostu.
    A co do fotografii, jest dobra. Nie wiem, czy nie warto by przyciemnić PG nieco. Takie zdjęcie też trzeba umić zrobić. Nie tak łatwo jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    ...Poza tym nienaganne technicznie, bardzo ładne kolorystycznie - udane - milionstodzwudziestedziewiąte zdjecie pomostu
    Hmmm, lecz tego pomostu nie widziałem jeszcze w kadrze...

Zaś poważnie rzecz ujmują - idąc Twoim tokiem rozumowania - skoro w fotografii zostało już wszystko powiedziane, to w jakim celu popełniać kolejne zdjęcia - niczym "goniąc króliczka"...

T_P_

P.S. tormentol, faktycznie można było wyrównać ekspozycję w lewym górnym rogu, lecz zamysłem moim było wprowadzenie elementu "światła" do fotografii, które to przyświeca na słupki...
    Ostatnio edytowane przez T_P_ ; 15-07-2012 o 17:55 Powód: P.S.
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Przyciąłbym z 1,5-2cm góry i ciut całość przyciemnił (może jakiś delikatny kontraścik tu i tam), do reszty nie mam pretensji.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Chyba nawet bez podpisu mógłbym rozpoznać, że to Twoje zdjęcie, a to za sprawą bardzo charakterystycznych, naturalnych kolorów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Przyciąłbym z 1,5-2cm góry i ciut całość przyciemnił (może jakiś delikatny kontraścik tu i tam), do reszty nie mam pretensji.
    Mnie się ta fota podoba jak jest, po dokontrastowaniu będzie zupełnie inna bajka (być może równie fajna).
    P.S. Wrażenie przechyłu horyzontu bierze się z różnic jasności po obu stronach, a dodatkowo powiększają je pochylone paliki.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 15-07-2012 o 21:54
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Dla mnie zdjęcie rodzi wspomnienia z letnich wakacji za dzieciaka. Właśnie taki spokój, stonowane kolory i zapach wody mam w głowie. To zdjęcie budzi te obrazy na nowo, czyli w skrócie - działa na mnie i bardzo się podoba.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Dziękuję za pozostawione opinie i spostrzeżenia... Cieszy również, że zdjęcie wywołało miłe wspomnienia...

Pozdrawiam, T_P_

Domyślnie

taa pomostów tu jest bez liku, dobrze tym to mieszkają przy linii brzegowej zdjęcie fajne, czyste kadrowo, to sie ceni
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Uprawnienia umieszczania postów