Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Samsung NX20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Daniel*1977 możesz coś napisać o pracy AF nx20 i nx200 w słabszym oświetleniu ew. z założonymi filtrami? Sam też planuje Samsunga jako back-up do mojego lustra więc nie chcę za dużo wydawać - zapewne będzie to aparat z kitem + stałka 30mm.
    Czy zauważyłeś też znacząca różnicę w wielkości pomiędzy zestawami złożonymi z nx200 a nx20? Widziałem rozmaite porównania ale ważna jest dla mnie opinia osoby która popracowała trochę na podobnych zestawach.

ps. świetne zdjęcia - b.podobało mi się też to co potrafisz wyciągnąć z EX1.

Domyślnie

A jak w samsungach jest z lampami (wbudowanymi i zew. tymi małymi jak i dużymi)... chodzi mi o krótkie czasy (HSS) ?

Opisy milczą na ten temat...

Domyślnie

siwyyy77 Po podłączeniu lampy lub uzyciu zamontowanej najkrótszy czas to niestety 1/180s
    Walek Nie wiem jak będzie z dostępnością oficjalną nowej linii NX, teoretycznie są np w cyfrowe.pl dostępne w ciągu kilku dni, ale ceny są jak na razie mało sympatyczne.
    Różnice pomiędzy NX20 i NX200 są dosyć spore. 20 ma wizjer, lampę i większy uchwyt. Po podłączeniu 50-200 lub 60mm jest już sporych rozmiarów i wagi jak na swoją wielkość - ale dalej jest mniejszy niż większość lustrzanek.
    NX200 jest dosyć poręczny, z zamontowanym 30 lub 20mm jest naprawdę niewielki. Wymiarami zbliżony jest do EX1 - 114 x 63 x 29 mm; NX200 - 117 x 63 x 36 mm
    czyli mieści się na rozłożonej "standardowej" dłoni.
    Ustawianie czasu i przysłony jest w tych modelach identyczne kółkiem z przodu (EX) lub u góry (NX) czas, kółkiem z tyłu przysłona - cała reszta najbardziej uzytecznych funkcji jest na kółku z tyłu lub pod przyciskiem FN, lub też iFN na obiektywach - ale jakoś do tego się jeszcze nie przekonałem.
    Dla mnie największą zaletą jest wizjer w 20ce, zrobiłem sporo zdjęć 200ką na tzw. zombiaka - da się, ale przyjemniej kadruje się przez wizjer.
    Kadrowanie przez LCD w ostrym słońcu sprawia trochę problemów ze względu na odbłyski na ekranie.

Domyślnie

Dorzucę kilka zdjęć.
    Myślę, że nikt nic przeciwko nie ma

Not approved by Daniel*1977, on Flickr

Different side than always by Daniel*1977, on Flickr
    2

Stick by Daniel*1977, on Flickr

Crater by Daniel*1977, on Flickr

Pearls by Daniel*1977, on Flickr

Thousands of eyes by Daniel*1977, on Flickr

Domyślnie

Jaki to obiektyw?

Domyślnie

Samsung 60mm f/2.8 Macro

Domyślnie

Czym różni się NX200 i NX210 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert4you Zobacz posta
    Czym różni się NX200 i NX210 ?
    WiFi i trochę szybsze zdjęcia seryjne.

Domyślnie

A jak jest ze zdjęciami w kiepskim oświetleniu i wysokiej wartości ISO (1600-3200) ? Taki sam dramat jak w NX100?

Domyślnie

NX200 i 210 różnią się chyba jeszcze obudową, 200 jest metalowa po części.
    Co do wysokiego ISO to jakoś nie miałem jeszcze okazji używać, to jest z NX20 na ISO800

Frozen drop by Daniel*1977, on Flickr

to są z NX200 też*na 800:

See horse by Daniel*1977, on Flickr

Air by Daniel*1977, on Flickr

a to na 1600

Rain by Daniel*1977, on Flickr

Może wymyślę coś ciekawego w ciemności i na wysokim ISO to zapodam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów