Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Faces

Domyślnie Faces

kilka juz bylo tu, kilka gdzie indziej, teraz wsystkie razem (a wlasciwie 1 czesc)

Road to Manila

Domyślnie

Jaki film ma taki kontrast ??? Czy t cyfrą może... (nie znam sie)

Ale są swietne...

Domyślnie

rewelka. Ja też bym z chęcią dowiedział się czegoś więcej o technice wykonania zdjęcia i retuszu.

Domyślnie

zdjecia sa robione na fuji 400H, portra 400, illford HP4 i HP5
    Road to Manila

Domyślnie

mistrzucieczki to są zdjęcia zrobione przy świetle zastanym czy jakoś je doświetlałeś lampą bądź blendą? Zastanawia mnie też ile tu jest ps ... Bądź technik tajemnych wołania samego filmu. Tak pokrótce dla laika bo to ciekawe bardzo.

Domyślnie

Nie podoba mi się za bardzo wyostrzone jak dla mnie i jakies dziwne oczy w tych portretach

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flux Zobacz posta
    mistrzucieczki to są zdjęcia zrobione przy świetle zastanym czy jakoś je doświetlałeś lampą bądź blendą? Zastanawia mnie też ile tu jest ps ... Bądź technik tajemnych wołania samego filmu. Tak pokrótce dla laika bo to ciekawe bardzo.
    Jakie to ma znaczenie ile tutaj jest PSa , przeciez widac, ze minimum . Zreszta wystarczy poswiecic 2 sek. , zeby to stwierdzic bo np. zdjecia nie sa wyplamkowanie. Co tutaj robic w programie, to wszystko mozna pod powiekszalnikiem uzyskac tak na marginesie. Negatyw tutaj kresli obrazek a nie jakies tam PSY :P

Zdjecia fajne ale stac Cie na wiecej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Jakie to ma znaczenie ile tutaj jest PSa , przeciez widac, ze minimum . Zreszta wystarczy poswiecic 2 sek. , zeby to stwierdzic bo np. zdjecia nie sa wyplamkowanie. Co tutaj robic w programie, to wszystko mozna pod powiekszalnikiem uzyskac tak na marginesie. Negatyw tutaj kresli obrazek a nie jakies tam PSY :P
    A ha, no to sorry że jako laik tego nie wiedziałem - myślałem że mam prawo ;p Teraz jakby co będę szukał odpowiedzi na podobne pytania w plamkach na zdjęciu bo rozumiem, że to one są wyznacznikiem ;p hehe Jeśli w takim razie taki to urok filmu i sposobu jego wołania to podoba mi się jeszcze bardziej.

Domyślnie

Dobrze to wygląda, podoba mi się kontrast i nawet powtarzająca się pozycja "na bolące zęby" Tylko czasami za mala głębia, szczególnie na niektórych profilach, daje dziwny efekt...

Domyślnie

No, zdjęcia już widziałem . Bardzo udane.
    Ale mam pytanie z innej beczki, bo jakaś taka wątpliwość mnie naszła Te trzy kadry z dłońmi przy twarzy - wydają się bardzo podobne, choć to inni ludzie.
    Łapałeś sytuacje naturalne (i tak się złożyło , że oni tak samo.... ) czy ustawiałeś ich do zdjęć (sugerując układ, prosząc itp. ? )
    Szczególnie drugie zdjęcie w czwartym wierszu wydaje mi się "wymęczone" przez modela.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów