Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    andre77
    Gość

Domyślnie d300 problem chyba z migawką?

Witam.
    Mam taki problem, najpierw aparat zaczął prześwietlać pasek w górnej części kadru, następnie doszły ciemne plamy a teraz jest czarny obraz i AF nie ostrzy, tak samo czarny ekran jest na LV. Po podniesieniu lustra migawka się nie otwiera, wygląda jakby dolna część się przycięła i jest delikatnie wybrzuszona. Może miał ktoś podobny problem i jakoś sobie z tym poradził? Ewentualnie może zna ktoś serwis który by to naprawił w normalnej kwocie a nie zdarł jak serwis nikona?

Domyślnie

W serwisie Nikona sprawdzić może nie zaszkodzi, a o polecanych innych serwisach to już było parę wątków.
    Ja polecam Fixation w UK (sam nie korzystałem, ale słyszałem same dobre opinie) oraz OK Serwis chyba w Gdańsku (korzystałem, polecam).
    Korzystałem też raz z serwisu w Poznaniu, ale potem Ci z Gdańska musieli po nich poprawiać (Poznaniacy dali za krótki kabelek w lampie).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

andre77
    Gość

Domyślnie

Dzięki! Może ktoś już wymieniał migawkę w angielskim serwisie, jaki to może być koszt i procedury?

Uprawnienia umieszczania postów