Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Dresiareczka

Domyślnie Dresiareczka

Co sądzicie ? Cyknięte na szybko przed wyjściem z domu

1.
    Ostatnio edytowane przez Valuer ; 03-06-2012 o 19:51

Oszczędny w słowach Awatar SeventhSon
    Miasto
    Chełm-Polska/ Norfolk - USA

Domyślnie

Pomimo, że 'dresiareczka, to całość bardzo ciepła i raczej niesie ze soba spokój. Podoba mi się, chociaż to 'pamiątka'. Ja bym to włożył do albumu rodzinnego i chwalił się znajomym, bo mi się podoba.
    w kompozycji prawa strona trochę 'cięższa', ale pewnie tak miało być...
    Może spróbować z lekkim przechyleniem w lewo?
    Poza tym podoba mi się
    Nie przecztamy wszystkich książek, nie umówimy się z każdą dziewczyną i nie wypijemy całej wódki....
    Ale KTO - jeśli nie my? Ale KIEDY - jeśli nie teraz?

Domyślnie

Bo to jest pamiątka albumowa Dzięki za miłe słowa

Domyślnie

No to jeszcze jedna, w trochę innej tonacji, cyknięte w aucie, podczas jazdy "Dresiareczka" prowadziła a ja usiłowałem w podskokach i zakrętach ją "zaportrecić"

2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaulGilbert Zobacz posta
    To nie ten dział.
    Nie ? A ja myślałem że ten, bo człowiek na zdjęciu jest i raczej portretowo ... Oświeć mnie zatem jaki o wszechwiedzący ...

Domyślnie

Oba zdjęcia wykonane świadomie i to się liczy. To trochę więcej niż album. Szczególnie dwójka jest udana, mimo szerokiego kąta i następstw jego użycia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Oba zdjęcia wykonane świadomie i to się liczy. To trochę więcej niż album. Szczególnie dwójka jest udana, mimo szerokiego kąta i następstw jego użycia.
    Tym razem się z Tobą nie zgodzę. Ja tu świadomości nie dostrzegam jak na portret. Autor zresztą sam przyznał, że "cyknięte na szybko" i że to fotki do albumu, co zresztą widać, szczególnie na dwójce. Dla mnie za ciasne, za bliskie, nie najkorzystniejsze ustawienie kadru, okulary na dwójce pasują do dresu jak pięść do nosa. Słabe odniesienie do tytułu, bo w zasadzie w kadrze widać sam kaptur.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Oszczędny w słowach Awatar SeventhSon
    Miasto
    Chełm-Polska/ Norfolk - USA

Domyślnie

Tym razem się z Tobą nie zgodzę. Ja tu świadomości nie dostrzegam jak na portret. Autor zresztą sam przyznał, że "cyknięte na szybko" i że to fotki do albumu, co zresztą widać, szczególnie na dwójce. Dla mnie za ciasne, za bliskie, nie najkorzystniejsze ustawienie kadru, okulary na dwójce pasują do dresu jak pięść do nosa. Słabe odniesienie do tytułu, bo w zasadzie w kadrze widać sam kaptur.

Świadomość – podstawowy i fundamentalny stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Za Wikipedią

i zgodnie z tą definicją większośc ludzi działa świadomie, tak jak autor tych zdjęć.
    Może miał miły poranek, ciepłą kawę, śniadanie i gazetę. Potem wybierał się z "Dresiareczką" na zakupy, albo żeby 'coś załatwić' do 'miasta'
    Sama nazwa nazwa "Dresiareczka" niesie ze soba ładunek emocji. Pomyślcie chwilę nad tym.
    Mi się podoba. Może i to nie ten dział (to niech Admin przeniesie! - od tego jest), zdjęcia do albumu, ale ja byłbym z nich bardziej niż zadowolony. Już taki jestem, bo jestem prosty chłopak ze wschodu Polski.
    Nie przecztamy wszystkich książek, nie umówimy się z każdą dziewczyną i nie wypijemy całej wódki....
    Ale KTO - jeśli nie my? Ale KIEDY - jeśli nie teraz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeventhSon Zobacz posta

Świadomość – podstawowy i fundamentalny stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Za Wikipedią

i zgodnie z tą definicją większośc ludzi działa świadomie, tak jak autor tych zdjęć.
    Może miał miły poranek, ciepłą kawę, śniadanie i gazetę. Potem wybierał się z "Dresiareczką" na zakupy, albo żeby 'coś załatwić' do 'miasta'
    Sama nazwa nazwa "Dresiareczka" niesie ze soba ładunek emocji. Pomyślcie chwilę nad tym.
    Mi się podoba. Może i to nie ten dział (to niech Admin przeniesie! - od tego jest), zdjęcia do albumu, ale ja byłbym z nich bardziej niż zadowolony. Już taki jestem, bo jestem prosty chłopak ze wschodu Polski.
    Ja też taki jestem najbardziej nie lubię jak ktoś próbuje na siłę coś powiedzieć, nawet jak nie ma nic sensownego do powiedzenia .....

Domyślnie

Ciekawe czy dostrzegasz świadomość portretu na swoich zdjęciach ? Koledzy i koleżanki, dostrzegacie ją ?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów