Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie HDR - pierwsza wprawka

Po raz pierwszy spróbowałem zrobić HDR'a. Zdjęcie zrobione z 5 ujęć nie korygowanych EV, ale róznymi czasami naświetlania. Ja rozumiem, że kadr do bani, tematyka żadna, ale pytanie mam podstawowe: czy na tym HDR polega? czy to można nazwać HDR'em?

oraz środkowe zdjęcie przed przetworzeniem.

SB-800

Domyślnie

OK... widzę, że muszę jeszcze poczytać co to jest HDR I jak się go produkuje.
    Choć z drugiej strony powiem, że podobają mi się jednak bardzo przerysowane fotki (czy może już grafiki) w stylu tzw. pseudo HDR....
    SB-800

Domyślnie

Moze znajdz ciekawy motyw, latwiej sie zdjecia robi.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

HDR uzywa sie wtedy gdy rejestrowana scena zawiera szeroki zakres kontrastow - od niedoswietlen do przepalow, robisz zdjecia tak aby ekspozycja na poszczegolnych klatkach poprawnie naswietlila wszystkie rejony kadru a nastepnie laczysz je w jedno zdjecie. Zastanow sie, czy przedstawiona przez Ciebie scena podchodzi pod taki przypadek.
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

szkoda na takie testy podwyzszac przebieg body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cube Zobacz posta
    HDR uzywa sie wtedy gdy....
    Dzięki. Mniej więcej już to rozumiem. Zaczynam wyczuwać zdjęcia HDR (bardzo równomiernie doświetlone wszystkie detale, gdy w rzeczywistości wydawać by się mogło, że coś powinno być ciemne, a coś prześwietlone) od pseudo HDR (przerysowanych grafik w zasadzie, których masa pojawia się w google). Fakt jest jednak taki, że owe przerysowane grafiki mi się podobają, nie mam pojęcia jak do tego podejść a wprawka chyba bardziej miała iśc w kierunku pseudo HDR niż HDR właściwego.
    Pozostaje mi teraz pójść do kościoła i tam próbować HDR
    SB-800

Domyślnie

Jezeli chcesz takie potworki uzyskac ktore nosza miano pseudo HDR to niezastapiony w tym temacie bedzie soft Photomatix.

Domyślnie

Yyyy Powyższy potworek powstał w Photomatix. Wybrałem najbardziej potworkowo wyglądający automat.
    Ale do czegoś takiego http://designer77.com/wp-content/upl...zinessisay.jpg
    to jeszcze lata świetlne mi brakują
    SB-800

Domyślnie

nie koniecznie, nie korzystaj z automatu tylko daj wszyskie suwali w prawo najprawdopodobniej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wicy Zobacz posta
    Po raz pierwszy spróbowałem zrobić HDR'a. Zdjęcie zrobione z 5 ujęć nie korygowanych EV, ale róznymi czasami naświetlania.
    WTF? Jak to sie mowi? You make my day?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów