Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ada

Domyślnie Ada

Witam
    Na zdjeciach Ada (pierwszy raz przed obiektywem). Za to ja - amator, wiec wszelkie bledy wytykac, z mila checia poslucham

2.
    Ostatnio edytowane przez locos ; 30-05-2012 o 21:19

Domyślnie

Jedynka bardzo ładna. Dwójka zupełnie mi się nie podoba, sztuczna. Trójka - klimat nadrabia trochę niedoskonałości.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Niedoskonalosci czyli ? Z tego co ja bym poprawil to kadrowanie, bez sensu uciete kawalki reki i ciala, cos jeszcze ?? (oczywiscie mowie o 3jce)

Domyślnie

Tak, chodzi o kadrowanie, ale i o perspektywę. Ja bym to widział bardziej szerszym kątem, bądź powinieneś się oddalić trochę bardziej, ewentualnie zmienić ustawienie modelki, bo takie nie jest w tym ujęciu najtrafniejsze.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Jedynka jest super. Myślałem, że kolejne będą równie dobre. Niestety wydaje się, że raz się udało na razie i tyle. Widać potencjał, ale... trzeba go opanować. Dwójka słaba, bardziej do sesji aktowej, erotycznej pasująca. Na portret zbyt wylgarna, nachalna. Trójka to z kolei natłok kończyn, linii, kolorów, faktur, wzorów na pierwszym planie. A to, co najważniejsze, dzieje się gdzieś w tyle. To zdjęcie powinno kompletnie inaczej być rozplanowane i wówczas byłoby ciekawe. Widać, że z obróbką nie ma problemów chyba, więc pozostają inne elementy - wrażliwość na przekaz zdjęć.

Uprawnienia umieszczania postów