Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Arrow Komputerowcy - pomocy ;)

Witam!
    wiem, ze dzial nie odpowiedni, ale tu najwiecej osob zaglada.
    szybko nakresle o co sie rozchodzi.
    otoz znajomy ma komputer i kilka dni temu wlozyl do napewdu plytke z Vista i ta mu sie nadgrala na XP. troche sie zdziwil, ale przyjal to na klate i zyje z tym. wczoraj jednak zaczelismy sobie rozmawiac na temat roznych systemow i z ciekawosci sprawdzil ile mu Vista zajmuje na dysku (65GB) przeszukalismy caly dysk i wyszlo na to, ze Vista nadpisala sie nad to co bylo tam wczesniej...i wlasnie o te pliki sie rozchodzi. czy jest jakas mozliwosc dostania sie do nich? wszystkie dane z XP dotycza firmy, ktora teraz znajomi rozkrecaja, niby jakas kopie maja, ale nie wszystko.
    poradzicie jakis prosty sposob dostania sie do tych plikow?

podziekowal

p.s.
    moderatorow prosze o nie przenoszenie do dzialu komputery/oprogramowanie przynajmniej przez najblizszych pare godzin. dziekuje!

Domyślnie

Te pliki są widoczne, ale nie można się do nich dobrać, czy ich nie ma/nie wiadomo, gdzie są?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

WTF? Wlozyl plytke i klikal tam dalej dalej dalej (bo przeciez vista sie sama nie zainstaluje) i nie zauwazyl, ze instaluje nowy system?

I jedyne co vista mogla nadpisac to systemowe pliki bo niby z jakiej paki miala by nadpisywac cos innego. I ciekawe czemu zajmuje 65GB? Moze ma 60GB danych na pulpicie albo w moich dokumentach?

Domyślnie

no zakrecil sie kolega, zajadal sie ciastem, popijal kawe, rozmawial z zona i co jakis czas klikal "dalej"
    pliki nie sa widoczne, nigdzie ich znalezc nie mozna. przeszukalismy wszystkie katalogi na dysku C. lacznie z ststemem jest zajetych cos kolo 6GB, a system pokazuje zajecie dysku C ok 65GB...
    ja komputerowcem nie jestem, od zawsze wkurzalo mnie przeinstalowywanie systemu i dlatego przeszedlem "na ciemna strone mocy" i o nic sie nie martwie

Domyślnie

A ukryte pliki i foldery? Plik hibernacji dużo zajmuje, plik stronicowania również. Może nie wywala plików tyko przenosi je do kosza? Możliwości jest wiele
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

dam znac zeby poszukal plikow ukrytych i folderow.
    a co to jest plik hibernacji i stronicowania, ze sie tak zapytam?
    dzieki!

Domyślnie

Plik hibernacji potrzebny jest do hibernacji systemu. A plik stronicowania (pagefile.sys) jest plikiem wymiany. Czyli jak brakuje pamięci ram to wtedy windows korzysta z tego pliku.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Celeborn Zobacz posta
    Plik hibernacji potrzebny jest do hibernacji systemu. A plik stronicowania (pagefile.sys) jest plikiem wymiany. Czyli jak brakuje pamięci ram to wtedy windows korzysta z tego pliku.
    dzieki za wyjasnienie
    z tego co wiem to duzo plikow PDF, DOC, XML zostalo "zastapionych" Vista :/

Domyślnie

Coś mało prawdopodobne. Pdfy i doce to są pliki dokumentów. System sam w sobie nie tworzy tych plików.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Celeborn Zobacz posta
    Coś mało prawdopodobne. Pdfy i doce to są pliki dokumentów. System sam w sobie nie tworzy tych plików.
    Ale niekiedy (re)instalacja potrafi uwalić standardowy folder systemowy z dokumentami.

Kocham takich użyszkodników, którzy instalują coś na oślep.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów