"szczyc"?
Wykończył mi się trymer który do tej pory miałem i coś potrzebuję zakupić. Na codzień chodzę "zabrodziały" tak na 5-8mm co polecacie dla wygodnego i szybkiego strzyżenia brody/wąsów?
Szukaj
"szczyc"?
Wykończył mi się trymer który do tej pory miałem i coś potrzebuję zakupić. Na codzień chodzę "zabrodziały" tak na 5-8mm co polecacie dla wygodnego i szybkiego strzyżenia brody/wąsów?
idź do sklepu i zapytaj sprzedawcy...
niedługo a forum będą pytania z cyklu, golić się TAM czy nie ?
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Nie mam pojęcia, jeśli chodzi o strzyżenie, ale do golenia najlepsze są tradycyjne maszynki na żyletki lub brzytwy (tego drugiego nie próbowałem). Korzystałem przez kilka lat z Gillette Fusion, ale w porównaniu z żyletką to straszny gniot. Szarpie dłuższy zarost, zapycha się, trzeba się sporo po twarzy najeździć... Kupiłem Muhle R89 - cud, miód i malina. Do tego koszt golenia jest znacznie niższy.
Muhle R89 - bardzo fajna, ciekawa, ja używam Mach3 Gillette... ostatnio kupiłem 4 ostrza w komplecie za 45 zł jakoś...
a jak wygląda sprawa z żyletkami do Muhle R89 ? to są jakieś specjalne żyletki ? na ile starcza jedna żyletka ?
nie podrażnia się tym skóry lub nie zacina się tym ?
mam też elektryczną Philipsa, ale rzadko używam... jednak to nie trafiony zakup, może na jakieś szybkie golenie to tak, ale na parodniowy zarost NIE
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Był na forum temat już poruszany, ktoś polecał maszynki z tzw. odkurzaczem. Trzeba to tylko na forum odnaleźć ...
Post #27 w tym wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=178084
Ostatnio edytowane przez ropusz ; 10-05-2012 o 15:29
Żyletki - zwykłe. Chyba wszystkie pasują. Kupiłem 100 żyletek Derby za 34 zł. Na mój zarost powinno to wystarczyć na 4 lata golenia. Zaciąć się nie jest tak łatwo, ale się da (inna sprawa, że Fusionem też się da :P). Różne maszynki mają różną "agresywność" - jednymi łatwiej się skaleczyć, innymi trudniej. Co do podrażnień to jest to indywidualna sprawa i zależy też od kosmetyków. Ja jestem bardzo zadowolony po przesiadce.
MarcinWilk
Dobrze jest też używać pędzla do golenia i mydeł/kremów do golenia.
Ja używam tego LINK i jestem zadowolony. Dobrze się spisuje system zasysania ściętych włosów.
N
Skontaktuj się z nami