Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Podrażnienia po goleniu - jak zapobiec?

Cześć.
    Było już o maszynkach, rowerach, telefonach it., natomiast ja chciałem prosić was o radę czy jakąś sprawdzoną metodę.

Otóż mam straszne problemy po goleniu.
    Otóż po ogoleniu się moja twarz wygląda jakby mnie ktoś wziął i okaleczył igłą do szycia.
    Mam mnóstwo małych ranek na twarzy, takich jakby czerwonych małych zatarć na podrażnionej skórze.

Próbowałem już kilku rodzajów maszynek (w tym nawet maszynki dla kobiet do depilacji ) i problem ciągle nie ustępuje.

Oczywiście myję twarz mydłem przed goleniem, potem nakładam żel (gileette jakiś tam), odczekuje jakieś 30 sek. i golę się.
    Po goleniu smaruje się jakimś kremem, a po ok. 2 minutach na twarzy pokazują mi się te ranki.
    Głownie ten problem występuje na szyi i gardle, ale nawet pod nosem widać zatarcia, jakby ktoś przejechał pumeksem po skórze.

Próbowałem także maszynki elektrycznej, ale tam też nie jest uroczo.
    Po ogoleniu się maszynką mam znowu całą skórę czerwoną jak burak i szczypie jak nie wiem co.
    Fakt, że nie mam takich ran jak przy zwykłej maszynce, ale zawsze mam uczucie, że się nie dogoliłem.

Czy macie może jakieś metody na to?
    Bo już nie wiem co robić.

Facet wielki jak 200 kg tucznik, a skórę ma jak noworodek - trochę to nie pasuje.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 19-04-2011 o 22:01 Powód: błąd ortograficzny: 'skóże'

Domyślnie

Tylko aqua regia. Raz użyta rozwiąże wszystkie problemy.
    Jacek

Domyślnie

Ale to kwas.. Twarzy nie będzie miał..

Domyślnie

No przecież napisałem, że raz użyta aqua regia rozwiąże wszystkie problemy.
    Jacek

Domyślnie

Przeczytałem gdzieś coś takiego, może coś pomoże:

1. Golimy sie wieczorem. Zalety takie, ze skora rano bedzie normalnie wygladac i nie bedzie czerwona, a dodatkowo jak sie zatniemy, to nie trzeba bedzie latac z plastrami na twarzy. Poza tym te 5-6 godzin nie sprawi, ze bedziemy znowu zarosnieci.

2. Golimy sie po CIEPLYM prysznicu, kiedy pory sa dobrze rozszerzone. Maszynke pluczemy w LETNIEJ wodzie, nie goracej. Na koniec pluczemy twarz ZIMNA woda, aby zlagodzic podrazenia i zamknac pory. Nie WYCIERAMY twarzy rzecznikiem, tylko wklepujemy, tutaj mam nadzieje kazdy wie o co kaman.

3. Na koniec nawilzamy, ale nie zadna masakra na bazie alko tylko jakas delikatna Nivea. To ma nawilizyc, a nie wypalic.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Idź do dermatologa lub kosmetyczki. Przyczyn takiego stanu rzeczy mogą być dziesiątki.
    Mnie zastanawia, kto pierwszy zapyta się o porady w sprawie np. zaburzeń wzwodu.

Domyślnie

Ja polecam zakup trymera. Zresztą był o tym kiedyś temat na forum.
    Też męczyłem się wiele lat z podrażnieniami po goleniu, było zdecydowanie lepiej gdy zacząłem używać mleczka Nivea po goleniu, bez alkoholu.
    I jest też patent, że po goleniu spłucz twarz najpierw ciepłą wodą, a po chwili lodowatą. To też u mnie powodowało, że miałem mniej podrażnień.
    Ostatecznie jednak używam trymera i nie mam zamiaru już nigdy się golić "na zero". Nie każdemu jednak pasuje taki lekki zarost, mi pasuje, więc jestem zadowolony. Dodatkowo tracę mniej czasu, nie mam podrażnień. Same plusy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Idź do dermatologa lub kosmetyczki. Przyczyn takiego stanu rzeczy mogą być dziesiątki.
    Mnie zastanawia, kto pierwszy zapyta się o porady w sprawie np. zaburzeń wzwodu.
    Pewnie wizyta u dermatologa mnie czeka.
    A mnie już nic nie zdziwi w cafe.
    Jeśli ktoś może pytać o kosiarkę, kasę fiskalną czy płytę indukcyjną, to czemu nie o poradę w sprawie golenia.

Domyślnie

Możesz sobie jeszcze gębę wydepilować.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    jestesmy juz bardzo blisko tego tematu - kupujemy tu wspólnie pralki, lodówki, urzadzamy mieszkania, wybieramy auta, razem się golimy - do zaburzeń wzwodu juz bliziutenko

A wracając do tematu watku - ja rozwiązałem ten problem najtańszą na swiecie metodą. Nie golę się Znaczy się - co 4 dni przejade elektryczną do 2mm zarostu.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów