Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Program a'la gimp/ps dla iMac

Tak jak w temacie - szukam czegos co bedzie mialo conajmniej:

- prace na warstwach
    - pare efektow typu wyostrzenie
    - maska
    - mozliwosc wstawiania tekstu
    - mozliwosc zmniejszania i ciecia obszaru roboczego

i w sumie to bedzie mnie zadowalalo, bo w tym akurat nie mam zamiaru robic wiecej niz stworzenie sobie 'watermarka' pod dany event, czyli logo imprezy + dodanie napisu i pozniejsze zapisanie tego w roznych rozmiarach. Praca na podstawywych plikach takich jak *.jpg, *.png, *.gif powinna w zupelnosci wystarczyc (no.. i format programu ktory zapisze warstwy, a nie splaszczona wersje).

Studentem juz/obecnie nie jestem, wiec PS dla studenta odpada, a pelnej wersji tylko po to kupowac nie bede. Gdzie zatem problem? Teoretycznie moglbym przeniesc soft ktory juz mam, ale licencja jest na sztuk jeden komputera, a to dodatkowy komputer i bedzie stal w innej lokalizacji, wiec soft skompletowac musze od nowa co by sie potem za plecki nie ogladac, bo nie lubie.

Sprzet to iMac (na intelowym i5)
    robak, robak_wroc
    pelny klatek i niepelny klatek

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

E... Gimp?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robak_wroc Zobacz posta
    Tak jak w temacie - szukam czegos co bedzie mialo conajmniej:

- prace na warstwach
    - pare efektow typu wyostrzenie
    - maska
    - mozliwosc wstawiania tekstu
    - mozliwosc zmniejszania i ciecia obszaru roboczego

i w sumie to bedzie mnie zadowalalo, bo w tym akurat nie mam zamiaru robic wiecej niz stworzenie sobie 'watermarka' pod dany event, czyli logo imprezy + dodanie napisu i pozniejsze zapisanie tego w roznych rozmiarach. Praca na podstawywych plikach takich jak *.jpg, *.png, *.gif powinna w zupelnosci wystarczyc (no.. i format programu ktory zapisze warstwy, a nie splaszczona wersje).

Studentem juz/obecnie nie jestem, wiec PS dla studenta odpada, a pelnej wersji tylko po to kupowac nie bede. Gdzie zatem problem? Teoretycznie moglbym przeniesc soft ktory juz mam, ale licencja jest na sztuk jeden komputera, a to dodatkowy komputer i bedzie stal w innej lokalizacji, wiec soft skompletowac musze od nowa co by sie potem za plecki nie ogladac, bo nie lubie.

Sprzet to iMac (na intelowym i5)
    gimp lub tani pixelmator

Domyślnie

a jak sie spisuje ta wersja na mac'a? z tego co widzialem juz wczesniej na stronie, to nie jest wersja oficjalna, a jedynie opcja robiona przez jakichs panow z niemiec, a co za tym idzie updaty/poprawki/problemy mozna sobie zglaszac...

wolalbym zaplacic nawet jakas nieduza sume i kupic cos konkretniejszego, co bedzie mialo jeszcze pare oficjalnych wydan.
    robak, robak_wroc

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nie prościej zainstalować i potestować? Jak będzie się sypać, to kupisz coś komercyjnego, jak nie, to zostaniesz przy Gimpie.

Domyślnie

Jak mała kwota do wydania to tylko pixelmator

Domyślnie

Gimpa nie chce. Mialem go na paru maszynach i jakos mi do konca nie lezy. Na razie na tapete poszly PhotoLine i dzieki Wam wlasnie pixelmator.
    robak, robak_wroc

Uprawnienia umieszczania postów