Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Sauce makro

Domyślnie

To dobrze się składa bo mamy taki sam aparat Wiesz teraz ile można z niego wycisnąć

Domyślnie

42, 43 - miażdżąca szczegółowość. I do tego światło świetne. można poznać dane liczbowe?
    modliszki się tym razem chowają...

Domyślnie

Dziękuję.
    Parametry były bardzo zbliżone 1/80-1/100 f/8-11 iso 100-200, + 1 Ev, 2 lampy + odbłyśniki

Domyślnie

Faktycznie technikę stackowania masz już opanowaną i robi wrażenie. Tym bardziej usilnie będę Cię namawiał, żebyś spróbował z żywymi modelami. Wtedy będziesz miażdżył system.

Domyślnie

Może pokaż nam co nas za chwilę będzie zjadać w okolicach zbiorników wodnych (mam na myśli komary)
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

42 wymiata.. jak obcy Z resztą wszystkie fotki wymiatają. Zrób coś w stylu making off, jakiś tutek itp.. Zdradź tajemnicę jakim szkłem to robisz i co dokładasz na reversa. Ja próbowałem na reversie, ale winietowanie zajmuje 50 % kadru jak można to winietowaniem nazwać Podpinałem 18-105 do T90. Napisz jak się sprawuje Raynox wart swojej ceny ?? Myślę, żeby go dokupić do T90. pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez benekdp Zobacz posta
    42 wymiata.. jak obcy Z resztą wszystkie fotki wymiatają. Zrób coś w stylu making off, jakiś tutek itp.. Zdradź tajemnicę jakim szkłem to robisz i co dokładasz na reversa. Ja próbowałem na reversie, ale winietowanie zajmuje 50 % kadru jak można to winietowaniem nazwać Podpinałem 18-105 do T90. Napisz jak się sprawuje Raynox wart swojej ceny ?? Myślę, żeby go dokupić do T90. pozdrawiam
    W sumie to mam vivitara 28 close focus koszt koło 200 zł.. I potrzebny pierścień odwrotnego mocowania na średnicę 49 mm, ja mam na 52 mm więc mam jeszcze redukcję 49/52 między to.. No i vivitara wkręcam normalnie rewersem nie ma tu żadnych bajek czy niestworzonych rzeczy. Myślę że każdy obiektyw 28 się nadaje..

a nawet więcej, tu zdjęcie z kita 18-55 na rewersie tyle że zdj bardzo stare i wg mnie słabe jak na teraz... no ale podglądowe..

Tu natomiast stack skakuna.. w użyciu obiektyw mir 37 (wart 90 zł) na pierścieniach pośrednich, koło 6 klatek

Co do raynoxa to sporo podrożał przez te powodzie.. można zaczekać może stanieje.. choć teraz pełnia sezonu więc nie wiem.. jak wolisz.. Cóż mogę powiedzieć o raynoxie. Dobry bo nie zabiera światła jak pierścienie pośrednie. Z testowania wynika że daje ciut mniejszą skalę niż komplet pierścieni.. bardzo ładnie rozmywa tło, lepiej niż pierścienie, i świetnie radzi sobie z jakąś ostrą 50 tką... ja testowałem z nikkorem 50 1.8, ale raynox wpadł mi do wody i zaparował.. ;/ i se leży od dłuższego czasu..

Ja z winietowaniem nie mam problemu, często moje zdjęcia to 100 procent kadru, ale często też przycinam do proporcji 5x7.. z raynoxa chyba jakaś minimalna winieta była ale nie pamiętam dokładnie, z 28 na rewersie nie.. Nie wiem czemu tak masz... może za mocno przysłonę domykasz? Ja to pykam zazwyczaj na 8-11, no i mam nadzieję że masz mocną lampę jak myślisz o odwrotkach ;D (aha mrówka robiona lampą wbudowaną + dyfuzor home made, tyle że wtedy mało wiedziałem o świetle i jest kiepskie)

Domyślnie

Hey, dzisiaj duży postęp T90 + Nikkor 18-105 na reversie. T90 niestety F2,8 nikkor otwarty na maxa. T90 ostrość ustawiona na nieskończoność i tylko na tych parametrach winietowanie nie duże, ale jest. Spróbowałem również stackowania i zapałkę łączyłem z 38 zdjęć, ale jak się zobaczy produkt finalny ach.. świetnie to wygląda powiedz mi ile masz lamp ? 2 -3 ? Ja mam Ring Flash diodowy + SB700 powiedzmy, że na upartego wystarczy, ale zdjęcie bardzo płaskie :\ To co jeszcze dwie SB700 i będzie oki ?! pozdrawiam

Domyślnie

Mam 2 lampy i dyfuzory ręcznie robione. Nie jest to nic ciekawego. Lampy z taniej firmy Yongnuo jedna to 467 a 2 -560 ale chyba dają radę? Do tego wyzwalacze radiowe z tej samej firmy. Teraz zamierzam powalczyć w zastanym więc troszkę odkładam błyskanie na dalszy plan..

Z tego co oglądałem zdjęcia z pierścieniowych to faktycznie światło płaskie.. no ale.. w stackach myślę że pierścieniowa by się sprawdziła.. Nigdy nie łączyłem 2 szkieł razem więc nie wiem jak to by się sprawowało nawet..

Dziś po 1 plenerze w tym roku ( 4 rano) ale kicha.. owady zamiast spać latały... chciałem motyla jakiegoś ale nie udało się..trzeba poczekać aż się ochłodzi niestety..

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów