Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

mocno razi mnie to, ze na kazdym zdjeciu jest inna temperatura barw
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cube Zobacz posta
    mocno razi mnie to, ze na kazdym zdjeciu jest inna temperatura barw
    Oj, to prawda. W kolorowych klatkach jest pod tym względem huśtawka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    Ktoś już kiedyś tutaj na forum robił podobne zdjęcia w sensie ta sama tematyka. Poszukaj i popatrz, bo dość fajne były
    S4int

Co do zdjęć, to nie jest źle, ale:
    1 różna tonacja na modelu i reszcie kadru
    2,4,6 jak dla mnie za mało kontrastu, szczególnie bieli brakuje
    5 za ciepłe

No i jak już ktoś napisał, zdecydowanie za mała siekierka i zbyt sterylna stylizacja ;p
    | FB | BLOG |

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

ponieważ to portret, więc wypowiem się bardziej w kontekście koncepcji, niż strony technicznej:

otóż wygląda to bardzo sztucznie (jak ktoś już wcześniej zauważył) i przeciętny odbiorca odbierze portrety jako typową stylizację, a nie jako coś naturalnego. Przypomina mi to reklamę np. jeansów ...
    Oglądając dosłownie każde zdjęcie ma się wrażenie, że wokół, tuż poza kadrem, stoi chmara dźwiękowców, kamerzystów, ludzi od trzymania blend i kosmetyczek. Razi sztuczność i powoduje, że brak jednego z filarów nowoczesnej portrecistyki: wiarygodności sceny ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    S4int

Co do zdjęć, to nie jest źle, ale:
    1 różna tonacja na modelu i reszcie kadru
    2,4,6 jak dla mnie za mało kontrastu, szczególnie bieli brakuje
    5 za ciepłe

No i jak już ktoś napisał, zdecydowanie za mała siekierka i zbyt sterylna stylizacja ;p
    własnie przeszukalem bloga i jeszcze daleko mi do takiego poziomu pelne uznanie

dzięki ciągle sie ucze,zmieniam tok mysleniowy.Czasem lepiej czasem gorzej wychodzi ta sztuka
    nie chciałem obrabiac wszystkiego na jedno kopyto,stad brak spojnosci. Jednak nie do konca to byl chyba dobry pomysl .

Co do pierwszego zdjecia to ja juz w PSie poszalalem

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    ponieważ to portret, więc wypowiem się bardziej w kontekście koncepcji, niż strony technicznej:

otóż wygląda to bardzo sztucznie (jak ktoś już wcześniej zauważył) i przeciętny odbiorca odbierze portrety jako typową stylizację, a nie jako coś naturalnego. Przypomina mi to reklamę np. jeansów ...
    Oglądając dosłownie każde zdjęcie ma się wrażenie, że wokół, tuż poza kadrem, stoi chmara dźwiękowców, kamerzystów, ludzi od trzymania blend i kosmetyczek. Razi sztuczność i powoduje, że brak jednego z filarów nowoczesnej portrecistyki: wiarygodności sceny ...
    dzieki za wizyte i tresciwa wypowiedz,napewno zapamietam to na przyszlosc.Byla to moja taka pierwsza sesja,projekt stylizowany na cos konkretnego.Stad moze nie do konca ogarnalem tematu
    Ostatnio edytowane przez Gomad ; 11-04-2012 o 15:58
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Oszczędny w słowach Awatar JoannaJeszka
    Miasto
    Kujawsko Pomorskie

Domyślnie

bije sztucznoscia niestety . ale zdjecia jakosciowo genialne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów