Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 2012 Sri Lanka

Domyślnie

Jeśli wizyta w wioskach Wedda wygląda jak w skansenie to rzeczywiście szkoda czasu, ale równina Hortona to nie to samo co Lipton's Seat. Wysokość 2300mnpm powoduje, że klimat bardzo różni się od tego który występuje w niższych partiach. Poza tym to chyba jedyny park na Sri Lance gdzie poruszamy się pieszo (a o bawoły, sambary czy drapieżne ptaki tam nietrudno), prawie kilometrowy "klif" robi wrażenie, a dla kogoś takiego jak ja (nie byłem w Sinharaja) stary las który tam występuje to wartość w sama w sobie. Najfajniejszy jest jednak klimat tego miejsca, które często jest spowite mgłą a chmury płyną nie nad głową a pod stopami. Wszystko to buduje fajny, tajemniczy klimat. Moim zdaniem warto się tam wybrać.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 27-02-2015 o 12:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Jeśli wizyta w wioskach Wedda wygląda jak w skansenie to rzeczywiście szkoda czasu, ale równina Hortona to nie to samo co Lipton's Seat. Wysokość 2300mnpm powoduje, że klimat bardzo różni się od tego który występuje w niższych partiach. Poza tym to chyba jedyny park na Sri Lance gdzie poruszamy się pieszo (a o bawoły, sambary czy drapieżne ptaki tam nietrudno), prawie kilometrowy "klif" robi wrażenie, a dla kogoś takiego jak ja (nie byłem w Sinharaja) stary las który tam występuje to wartość w sama w sobie. Najfajniejszy jest jednak klimat tego miejsca, które często jest spowite mgłą a chmury płyną nie nad głową a pod stopami. Wszystko to buduje fajny, tajemniczy klimat. Moim zdaniem warto się tam wybrać.
    jak to mówią "namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś" zatem next time odwiedzę na pewno

Domyślnie

wieczór to doskonała pora na odwiedzenie tej ciekawej świątyni...
    jeszcze teraz słyszę rytmiczne bębny i dźwięk fujarki...

Świątynia Zęba w Kandy

Domyślnie Nocna pielgrzymka na Adam's Peak

Kto lubi podczas swojego urlopu wstawać w środku nocy, aby wybrać się na podziwianie tego co Matka Natura nam przygotowała w terenie?

Kto lubi oglądać magiczne kolory o poranku?

Kto lubi trudzić się, wchodzić gdzieś wysoko po nocy ziewając co kilka kroków, aby osiągnąć szczyt o odpowiedniej porze?

Często nie jest łatwo, ale czasami zdarza się, że nasze trudy wstawania o nieludzkiej porze są sowicie nagrodzone.

Nocna pielgrzymka na Adam’s Peak

Domyślnie

Rock Temple to przepiękne jaskinie z barwnymi malowidłami naściennymi oraz ponad 150 posągów Buddy w ich wnętrzach. Warto zobaczyć.

Rock Temple w Dambulla

Domyślnie

Niektórzy zaczynają dzień od filiżanki kawy. Ja do nich nie należę ponieważ rozpoczynam dzień herbatą. A wiecie jak jest ona zbierana?

Zbieranie herbaty na Sri Lance

Domyślnie

Świetny fotoreportaż, wnosisz świeżość i przestrzeń do tego forum. Wielkie dzięki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hoopoe61 Zobacz posta
    Świetny fotoreportaż, wnosisz świeżość i przestrzeń do tego forum. Wielkie dzięki!
    pochlebstwa zawsze mile widziane [żarcik]

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów