Libre Office ma przecież moduł do prezentacji, jest do wyboru parę szablonów, trochę przejść, muzykę też pewnie da się podłożyć.
Tak konkretnie w czym problem? ;>
Szukaj
Libre Office ma przecież moduł do prezentacji, jest do wyboru parę szablonów, trochę przejść, muzykę też pewnie da się podłożyć.
Tak konkretnie w czym problem? ;>
Tylko co zrobić z plikiem .ppt(x) czy .odp/.odg, aby był czytelny dla stacjonarnego odtwarzacza - zamierzam pokazywać to na TV przez DVD.
A widzisz i to już całkiem inne pytanie i nie ma nic wspólnego z problemem 'czym zrobić prezentację' :P
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłaby konwersja do avi
TU sprawdź
A... bo zobaczyłem polecany ProShow Gold i ProShow Producer (z tymi miałem styczność na Windowsach), a że szukam podobnego programu na Linuxa to pytam - stąd zamieszanie. Jeśli nic nie znajdę do tworzenia "multimedialnych pokazów zdjęć" (czy jak ktoś woli "photocastów") - spróbuję proponowanej przez Ciebie metody.
Dzięki.
Ja pod XP uzywam MemoriesOnTV. W zupelnosci mi wystarcza do wykonania prezentacji.
FastStone Image Viewer - bardzo szybko robisz prezentację w formacie .avi. 156 efektów przejścia powinno zadowolić każdego.
Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV
A nie ma jakiegoś programu gdzie po zrobieniu prezentacji bezpośrednio bez konwersji można ją wyświetlać m.in np na odtwarzaczu DVD?
Nikon D300, Tamron 17-50 2/8, Nikkor AF 50 f1.8D, Nikkor AF-S DX 35mm f/1,8G, SB-800, D3200
Skontaktuj się z nami