Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    O Color Checker było mało, ja generalnie dla tego ustrojstwa słuchałem wykładu Marcina. Kiedyś chciałem to kupić, ale może w D800 będzie łatwiej z kolorkami niż w D700 i nie będzie trzeba
    Jacek jesli uzywasz LR, to jest to naprawde uzyteczny gadzet, pomagajacy szybko i sprawnie ogarnac kolorystyke przy wymagajacych tego zdjeciach

Czornyj naprawde bardzo fajne prowadzenie, jak dla mnie super, troche mialem problem z wbiciem sie na poczatek, ale to chyba problem z moim laczem
    Mam nadzieje, ze niedlugo nastepne webinarium
    przy okazji 3 pytania:
    z tego co zrozumialem to i1 display pro to najrozsadniejsze wyjscie (w zakresie cen akceptowalnych dla normalnego uzytkownika?
    czy ADC jest dostepne na imakach? bo tego nie doslyszalem
    i czy Color Munki Photo to jedyne urzadzenie ktorym mozna oprofilowac drukarke (podpobnie jak w pierwszym pytaniu w akceptowalnej cenie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Jacek jesli uzywasz LR,
    nie używam, choć cena ostatniej wersji kusi. Ale nie cierpię śmeitników - bibliotek, a PS i tak to nie zastąpi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie używam, choć cena ostatniej wersji kusi. Ale nie cierpię śmeitników - bibliotek, a PS i tak to nie zastąpi.
    PS nie, ale ACRa bardzo dobrze zastepuje, jesli nie potrzebna jest glebsza ingerencja w zdjecia to czesto nawet nie odpalam PSa, ale nie o tym mowa w watku
    w ACR tez dobrze sie uzywa tych profili wygenerowanych w dolaczonym sofcie
    jak bys mieszkal blizej to bym Ci pozyczyl na probe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    z tego co zrozumialem to i1 display pro to najrozsadniejsze wyjscie (w zakresie cen akceptowalnych dla normalnego uzytkownika?
    czy ADC jest dostepne na imakach? bo tego nie doslyszalem
    i czy Color Munki Photo to jedyne urzadzenie ktorym mozna oprofilowac drukarke (podpobnie jak w pierwszym pytaniu w akceptowalnej cenie)
    X-Rite wprowadzając na rynek i1Display Pro po prostu posprzątał - sensor zrobiony jest na obraz i podobieństwo basICColor DISCUSa (który jest 5x droższy), a praktycznie niewiele DISCUSOWI ustępuje.

Color Munki Photo i Design to najtańszy na rynku spektrofotometr, dający zupełnie przyzwoite rezultaty w profilowaniu drukarek. Nie ma na rynku nic porównywalnego - i1pro jest znacznie droższy, Spyder4print to spektrokolorymetr, co czyni go mniej uniwersalnym i dokładnym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, to po prostu się nie wyrobiłem.
    A bo się rozgadałeś o syfiszczach i innych makowych laptokach

Generalnie tego tematu z Twoich ust słuchałem już chyba trzeci raz, może jeszcze trzydzieści i zrozumiem całość

O ColorCheckerze faktycznie mogłeś powiedzieć więcej, zwłaszcza dlaczego profile tworzone przy jego użyciu są tak wściekle czerwone (i niebieski wali po oczach także)
    N

Domyślnie

Dzięki za webinarium. Sporo się dowiedziałem, ale faktycznie tematyka jest zawiła i 1.5h nie wystarczy żeby to ogarnąć.

Domyślnie

Gdzie to znaleźć? Zarejestrowałem się ale nie ogarniam - http://www.xritephoto.com/ph_learnin...ebinarsarchive
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    X-Rite wprowadzając na rynek i1Display Pro po prostu posprzątał - sensor zrobiony jest na obraz i podobieństwo basICColor DISCUSa (który jest 5x droższy), a praktycznie niewiele DISCUSOWI ustępuje.

Color Munki Photo i Design to najtańszy na rynku spektrofotometr, dający zupełnie przyzwoite rezultaty w profilowaniu drukarek. Nie ma na rynku nic porównywalnego - i1pro jest znacznie droższy, Spyder4print to spektrokolorymetr, co czyni go mniej uniwersalnym i dokładnym.
    Dzieki za odpowiedz
    czyli zeby w miare rozsadnie profilowac monitor i drukarke nalezy nabyc i1Display Pro i CM (Photo lub Design)?

Domyślnie

Dzięki wszystkim za miłe słowo

Amadeusz - X-Rite zwykle chwilkę zabiera, zanim umieszczą nagranie w archiwum, jak tylko będzie dostępne, pod podlinkuję

marszull - wystarczy samo ColorMunki Photo/Design, nie ma sensu szaleć. Wprawdzie i1Display Pro troszkę lepiej sobie radzi z kalibracją monitorów, bo jest bardziej wyspecjalizowany pod tym kątem, ale z CMP też nie ma tragedii, która wymagałaby aż dołożenia 8 stów do i1Display Pro.

Domyślnie

mnie również się podobało, mimo że znaczenia wielu słów nie znałem (a o istnieniu sporej części z nich nie wiedziałem )

ps. dobrze słyszałem - miał być jakieś nagrody?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów