Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Instrukcja do MH21

Witam koleżanki i kolegów!

Czy ktoś posiada instrukcje w naszym ojczystym języku do ładowarki MH-21 lub może opisać jak to diabelstwo ma tylko rozladować akku oraz (podobno) ustawić prąd ładowania?
    Na ładowarce jest tylko przycisk CALIBRATION.
    Napisałem ładnie do pomocy technicznej z prośbą o udostępnienie instrukcji ale oczywiście od tygodnia cisza.

Tak na marginesie mogę podzielić się wrażeniami z używania D700 razem z EN-EL4a.
    Aparat zaiwania, że asz miło. AF ostrzy błyskawicznie w porównaniu z EN-EL3e. Może mi sie wydaje ale chyba lustro podnosi się i opada szybciej. 8 fps też oczywiście jest ale dla mnie jest to taka wisienka na torcie. Pewnie użyje kilka razy i tyle. Bardziej chodziło mi o przyspieszenie nastawiania ostrości. Efekt osiągnięty. D700 działa duuuużo lepiej!
    Polecam MH21+EN-EL4a+BL3!
    analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady

Domyślnie

Lustro klapie szybciej i ma przez to inny dźwięk, taki jak w D3
    mam instrukcję ale po angielsku, jak chcesz to ci podeślę
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

nie ma polskiej instrukcji.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Hmmmm... chyba faktycznie polskiej instrukcji brak. Poszperałem w necie i nic.
    analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady

Domyślnie

Instrukcję po angielsku można ściągnąć z Nikon USA: http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/...rger/MH-21.pdf
    W tej ładowarce nie ma możliwości tylko rozładowania aku ani ustawienia prądu ładowania.

Uprawnienia umieszczania postów