Myślę że pora zakończyć watek, kolega jest raczej pewien swojej decyzji, nie ma co na siłę go przekonywać do zmiany marki
Czekamy na zdjęcia psiaka i relacje z zabaw z córką![]()
Szukaj
Myślę że pora zakończyć watek, kolega jest raczej pewien swojej decyzji, nie ma co na siłę go przekonywać do zmiany marki
Czekamy na zdjęcia psiaka i relacje z zabaw z córką![]()
Po lekturze wątku już sobie zdaje, zatem można przejść do meritum, zamiast z uporem godnym lepszej sprawy zbawiać świat.
Inaczej to będzie groch w ścianę, w obie strony.
Meritum:
często widuje się właścicieli z yorkami w liczbie mnogiej - zatem kup od razu dwa - i psa i suczkę! A co!
Żart!
Żart!
Żart!
PS I tak nie posłuchasz, więc można pisać cokolwiek![]()
Chyba nie wiesz co potrafi zrobic york jak zostanie sam w domupozatym twoje kryteriw wyboru psa sa niekompletne bo wogole nie bierzesz pod uwage charakteru psa tylko jego wymiary oraz wyglad. Jezeli chodzi o alergikow to jest wiecej ras psiakow z wlosami, ktore nie uczulaja jak wiekszosc psow. Psa trzeba wybierac swiadomie, a ty mimo iz o swiadomosci piszesz, nie masz o niej pojecia. Dla Ciebie to poprostu fajny maly piesek. Kup sobie tego yorka, tylko jak cos sie stanie to miej pretensje do siebie tylko i mam nadzieje, ze pies nie wyladuje w schronisku albo w lesie jak okaze sie, ze oczekiwales po nim czegos zupelnie innego. Pamietaj ze york to nie milutka maskotka do zabawy tylko pies do polowan z krwi i kosci.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ostatnio edytowane przez jm ; 18-02-2012 o 11:52
A jakby zapłacił tysiąc złotych to byłoby dobrze?
Próbujecie zrobić z autora wątku nie wiadomo jakiej bestii. A tymczasem kolega wyraźnie napisał, że zdaje sobie sprawę z obowiązków jakie na niego spadną. Czepiliście się tego, że kupuje psa dla córki. Przecież logiczne jest, że nie da czteroletniej córce psa a sam nie będzie się zajmował.
Kolega żeglarz wplótł zgrabnie w swoją wypowiedź wrażliwość i czułość stawiając autora po drugiej stronie barykady- jako zwyrodnialca, który z lubością i ślinotokiem będzie obserwował jak jego córeczka obrywa yorkowi łapki.
A że za złotówkę to nie będzie żal.
Pursue happiness with diligence
Większość ludzi kupuje stworzenia bez przemyślenia. I tu taj niestety to u autora zauważyłem, otworzył wątek potem oświadcza, że nie czyta bo brak czasu. Pytanie BOGNIK - dlaczego chce kupić psa? bez odpowiedzi, żeglarz trzkrotnie powtórzył to pytanie, i jeszcze inni bez odpowiedzi, na powtórzone pytanie Bognika dlaczego.. rozbrajaąca odpowiedź poprzedzona uwagę, ze pytania nie zauważył. Ja się wyłączam z dyskusji o autorze bo problem z bezkrytycznym kupowaniem piesków w Polsce jest i trzeba uświadamiać, również i Ciebie Boryszuk niestety też. Może dzięki temu w zcywilizowanej Polsce bedzie mniej dzikich piesków.
Ostatnio edytowane przez swider ; 18-02-2012 o 15:00 Powód: Zupełnie niepotrzebne. Nie psujmy tej dyskusji...
Borys, chłopie -- co z Tobą?
Kiedy Kordian wspomniał o cenie psa, a od kiedy ludzie zaczęli mu odradzać zakup tej konkretnej rasy (może od razu sam napiszę -- od samego początku)? Co ma jedno z drugim wspólnego? Jakby dał nawet i 4 tys. zł to by mu nie pomogło. W tym przypadku nawet lepiej, że 1 zł bo jest szansa, że to tylko piesek w typie rasy o innym charakterze. No chyba, że odkupuje od kogoś, komu psiak nie podpasował, ale wtedy warto podpytać dlaczego tak się stało.
Ludzie, którzy mają psy, doświadczenie z pracy z nimi, interesują się tą tematyką -- mają przechodzić obojętnie w sytuacji gdy mogą komuś pomóc, naprowadzić?
Jakby ktoś na forum zapytał czym może lać psa -- lepiej drutem kolczastym czy metalową pałką? Też wszyscy mieliby sugerować konkretne narzędzie, zamiast poradzić zmianę metod wychowawczych? Hiperbola celowa (broń mnie matulu… nie przyrównuję kolegi i jego problemu, do tego co napisałem), ale obrazująca o co mniej więcej chodzi.
Kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia. Zwłaszcza, że wszyscy, a tak ja interpretuje te wypowiedzi -- chcą dobrze.
Ostatnio edytowane przez swider ; 18-02-2012 o 14:51
Skontaktuj się z nami