Close

Strona 7 z 44 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Obawiam się, że Tokina będzie mieć problemy ze sprzedażą tego obiektywu. Miał się pokazać rok temu.
    Cena z tego co wiem nie zapowiada się rewelacyjnie.
    Jeżeli pogłoski o FF Nikona się potwierdzą, to wiele osób podświadomie zacznie myśleć przyszłościowo o FF. Drogie obiektywy kupuje się na wiele lat a nie na jeden sezon.
    Wiele osób zacznie się również pozbywać obiektywów DX (na forum już się powoli to zaczyna ) i będzie można wiele używanych kupić po niskich cenach.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

niby tak, ale nie sądzę, żeby nagle na pysk spadła sprzedaż nikkorów 12-24 i 17-55
    a chyba nie przecenią ich do poziomu 2500zł

poza tym nie sądzę, żeby kiedykolwiek było mnie stać na puszkę za kilka tys zielonych...
    nie mówię już o obiektywach do takiego aparatu, które z założenia muszą być najwyższej klasy... i kasy
    Ostatnio edytowane przez qooba ; 02-03-2007 o 08:58
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

noo tak Kuba, tylko biorąc pod uwagę tempo wprowadzania nowości przez Nikona ten wspomniany przez Ciebie D14 za 300$ bedzię gdzieś w 2057 Poza tym wiedząc w jakim cywilizacyjnym zadupiu przyszło nam żyć - również nie sądzę aby było mnie stać na taki sprzęt w najbliższym czasie...
    wracając do tematu - również czekam od ub.r. na tę Tokinę... jednak skoro postanowili premierę odwlec z powodu świetności Tamrona to aż ciekaw jeste czy zaprojektowali coś ciekawszego. Bo skoro optycznie będzie jeszcze lepiej - a Tamron to przecież przyzwoite szkiełko - to przy pancernej obudowie i raczej brakiem problemów z BF/FF będzie dobrą propozycją. Tylko ta cena... oby nie była wyższa niż 2500zł bo faktycznie będą mieli problemy z jej sprzedażą...

Domyślnie

Co do ceny to ja raczej stawiam na okolice 1900-2100. Wg strony Tokiny.co.jp cena jest prawie taka sama jak T10-17, który teraz można u nas kupić za około 1900zł.
    Myślę, że będzie dobrze
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

no jeśli będzie to w granicach 2000 zł brutto i przy wyeliminowaniu kilku Tamronowych mankamentów - biorę od ręki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Drogie obiektywy kupuje się na wiele lat a nie na jeden sezon.
    Drogie to sa Nikkorowskie odpowiedniki dla tego swiatla i zakresu...Kupujac Tokine czy Tamrona - wiadomo ze bierzemy niskobudzetowy odpowiednik.Nie sadze zeby po wprowadzeniu FF masowo zaczelu spadac ceny - raczej podniosa sie ceny starszych szkiel...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Bardzo chcialbym uwierzyc, ze to szklo bedzie lepiej obrazowalo od Tamrona 17-50 ale poki co nie moge

Domyślnie

No coz, dedykowana do matrycki APS-C Tokina 12-24/4 okazala sie lepsza i optycznie i fizycznie od Tamrona 11-18/4-5.6, nie widze wiec powodu
    , zeby nowa 16-50/2.8 byla gorsza od Tamrona 17-50/2.8, tym bardziej, ze projektowana byla wspolnie z Pentaxem No ale mozemy sobie pogadac - dopoki nie bedzie tego w realu calej prawdy nie dowiemy sie. Juz wkrotce pierwsze sztuki trafia do sprzedazy i takie porownania na pewno sie ukaza
    Pozdrowienia
    Sylwek

Sprzet? Nikogo przeciez to nie obchodzi

Oszczędny w słowach Awatar michtet
    Miasto
    Nowy Dwór Maz.

Domyślnie

Od oficjalnego dystrybutora wczoraj dostałem taką odpowiedź na pytanie o dostępność:

Witam,
    Migomex -jako dystrybutor- rowniez czeka chocby na potwierdzona
    informacje w tej sprawie. Nie ma konkretnej daty, od ktorej ten obiektyw
    bedzie dostepny. Pozostaje miec nadzieje, ze pojawi sie jeszcze przed
    sezonem (moze w maju?), a jesli wczesniej, to bedzie dla wszystkich mila
    niespodzianka.
    Pozdrawiam.

Myślałem, że jeszcze w marcu będzie dostępna
    d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600

Domyślnie

w jakim maju do jasnej ..... !! Miał być ponoć 20 marzec !! Już naprawdę zaczyna mnie drażnić ta zasrana Tokina - jakieś jaja sobie z ludzi robią. Jeszcze trochę a stracę cierpliwość i kupię Nikora (i zrobi tak wielu czekających na te szkło). Wtedy będą mogli sobie z tego szkiełka zupę nagotować... "może maj"...paranoja...

Strona 7 z 44 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów