Szukaj
na podstawie historii moich obserwacji forum
wiele razy byla ewolucja:
hurra bedzie......oooo kaszana.......wcale nie kaszana tylko swietne cos tam.......cholera chce kupic a nie ma gdzie.......sprzedam legende fotografii!!!
oczywiscie ze bardzo upraszczam ale sens taki wlasnie jest
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Konkrety ??? ... Chociażby opluwany i mieszany z błotem Nikon D80. Dzisiaj w stopce 70% forumowiczów ma wpisane: Nikon D80 i coś tam jeszcze. I dzisiaj jest cacy. Można przeczytać, np: no nareszcie, mam już D80, jest świetna. Ja już o tym pisałem - to tylko zakłamanie - ot, taka polska "mała" wada. Jak nie mam to "be", jak mam to oczywiście "cacy".
Zły przykład - na D80 psioczyli Ci, ktorzy nie wiedzieli jak używać pomiaru matrycowego, najczęsciej osoby, ktore dopiero co "przesiadly" sie z kompaktów i wcale nie bylo ich tak wielu. W przypadku Tokiny o czymś takim nie ma raczej mowy.
Tak poza tym nikt jakoś nie twierdzi, że D80 jest "legendarny", ani znowu jakiś cudowny. Wśród amatorskich cyfrowych lustrzanek Nikona na dzisiaj to w zasadzie jedyny rozsadny wybór (zresztą wybór nie za wielki) - co wobec tego ma być w stopkach większości użytkowników forum Nikona
Na D80 psioczyli ( i psioczą) własnie niektórzy z posiadaczy D80, a nie ci, ktorzy go nie mieli.Zamieszczone przez nikonowiec
Ostatnio edytowane przez Smurf ; 20-06-2007 o 23:52
Pozdrawiam:
Andrzej
poszukaj se konkretow
to latwe
zawsze jak cos nowego wychodzi
jest tak canoj jest beee, nikon jest cacy, ale cokolwiek nowego do nikona lub nony nikon przechodzi aka ewolucje. zobacz co bylo z d200 z 18-200, d80, itd, itd, zawsze jest podobnie.
dla pocieszenia dodam ze ostatnio canonowiec ****owal na canony na wspolnej ze mna sesji i dziwil sie strasznie dlaczego nie przekonuje go do nikona.
nie przekonywalem bo uwazam jak zreszta zawsze podkreslam ze zlej baletnicy....
to fotograf robi zdjecia a nie sprzet, a te wasze testy to z calym szacunkiem ale chyba nieporozumienie. albo sprzet lezy w lapie w terenie albo nie, albo zdjecia subiektywnie kupuje albo nie. nie ma sprzetu idealnego ani super wykonanego. powiem wprost ostatnio fotografowalem dwoma obiektywami ( nie moimi). 200/2 i 17-55/2.8
i co?
dwuseta to mechaniczny majtersztyk - zakochalem sie
17-55 zupelnie mnie w lapie nie przekonal.
co z tego ze zdjecia byly ok? w rece nie lezal i tyle.
mozecie mi pisac w testach cmoje boje o jego genialnosci, ale on dla mnie jest strasznie jakis taki twardy w obsludze i mi nie pasuje.
polskie piekielko polega na wyciaganiu wnioskow bez najmniejszej wiedzy, bez doswiadczenia itd. pozniej sa lamenty a jak juz sie wyjdzie na to ze gadlismy bzdury szybko zmieniamy zdanie i pozniej nikt nie pamieta ze jakis psrzet byl opluwany.
glosno za to nikt nic nie powie! przyklad/ prosze:
wszyscy (oprocz paru osob w tym mnie) plujecie na serwis. na spotkaniu w katowicach facet z nikona chwalil serwis. jakos nie zauwazylem zintegrowanego ataku forumowiczow na goscia i stwierdzenia ze serwis jest do dupy bo nie wiem...strach, glupio tak, szkoda chlopa
za to jak ja zadalem seriw pytan z tego forum i gosc nie byl w stanie odpowiedziec to pozniej na forum ktos tam napisal ze sie czepialem.
to kuwa sie nie czepiajcie w necie jak nie potraficie sie czepiac ludzi z nikona. to bez sensu.
pewnie ci sami co pluja na tokine teraz poszli by z usmiechnietymi buzkami na spotkanie dotyczace nowego szkla i nie wyglosili by glosno swoich watpliwosci.
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Czyli jak ktos wladowal 2 kafle w szklo ktore w uzytkowaniu jest gorsze niz kitowe powinien siedziec cicho i typowo po polsku zacieszac ze moze jeszcze paru sie tak natnie?Albo lepiej - odsprzedac jako optyczna rewelacje?
Nie trzeba byc fachowcem z zakresu optyki czy wybitnym fotografem zeby ocenic czy szklo ostrzy dobrze czy zle - do tego wystarczy pare fot "u cioci na imieninach".
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Sprawdziłem se szczegóły...
Coś za często pada w Twojej wypowiedzi słowo "wszyscy" dlatego może i ja coś w tej kwestii powiem skoro piszesz też do mnie.
Nie przypominam sobie szkła, które od samego początku, w każdym serwisie, u każdego testującego okazało się taką lipą. Nie sądzę również aby za kilka miesięcy z tej kaszanki zrobiła się legenda generująca ostre obrazy bez CA - to fakt potwierdzony kilkoma rzetelnymi testami.
I nie rozumiem co ma do tego Twoje porównanie najlepszych profi szkieł w stajni Nikona - 200/2 i 17-55 ?? To, że Tobie drugi w ręce nie leży?? A co to ma do rzeczy? Ważne , że nie ma takich ostrych wpadek jak Tokina. Reszta to jak widzisz kwestia indywidualnych upodobań.
Co do plucia - ja nie plułem na serwis ale jeśli zdarzy mi się przygoda jakich wiele tu na forum to z pewnością zacznę. Taka ludzka natura i wcale się temu nie dziwię. Po to jest stworzony profesjonalny serwis drogiego sprzętu aby funkcjonować sprawnie a nie KAZAĆ ludziom czekać tygodniami i miesiącami na głupią część - to tylko jeden z wielu przykładów olewactwa serwisu choćby na przykładzie Gawronnka z ostatnich dni. Poza tym nikt nie narzeka na to , że został sprawnie i profesjonalnie obsłużony - to chyba zrozumiałe. Ludzie narzekają na takie właśnie niefachowe zachowania i nie dziwi mnie to absolutnie.
No ale nadal nie rozumiem co to ma do kultowości Tokiny...
... a czepiać się w obronie własnych interesów potrafię jak nikt innyi jeśli zajdzie taka potrzeba, jeśli pojawię się na takim spotkaniu to - zapewniam Cię - Pan z Tokiny będzie się dokładnie tłumaczył.
Więc nie pisz tak często "wy wszyscy" proszę...
p.s. i nie jestem "autorytetem" oraz "znawcą optyki". Nie trzeba nimi być aby ocenić np to
http://pliki.optyczne.pl/tok16-50_fot02.jpg
Ostatnio edytowane przez nowart ; 21-06-2007 o 10:50
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Bez urazy kolego. Ale nie czytasz chyba uważnie wypowiedzi. W naszych wypowiedziach chodzi o to, że czesto słyszę takie słowa: "no ja mu nagadam, aż popamięta, aż mu buty spadną". Ale gdy tylko spotykają się te dwie strony, to druga jest cichutka i pokorniutka i już nie ma tego ja mu nagadam - i buty nie spadają. Czyli proste - jesteśmy odważni na pokaz - ale jak przychodzi sprawę nagłośnić nie ma nikogo. Masz prosty przykład: teraz k...wa nikt nie głosował na PiS - to skąd się wzięli?? Może z księżyca?!?! I o taką pokręconą naturę polaków nam chodzi w naszych wypowiedziach. Stare porzekadło muwi prawdę: jest trzech polaków a pięć różnych zdań na każdy temat. I tak również jest na tym forum - niestety. Przecież natura to druga twarz człowieka - trudno oddzielić.
P.S. odnośnie testów na optyczne.pl (i wogóle testów) to są zawsze robione trochę pod publiczkę. Tak jak te sondy przedwyborcze. Generalnie nie ma optyki doskonałej - nie stać byłoby nikogo na nią. A gdyby jakaś firma takową wyprodukowała to co? Może inne poszłyby z torbami? Mylisz się - wszystkie firmy po cichu współparcują ze soba i uzgadniają ruchy. Jeżeli tego nie wiecie to jesteście w grubej nieświadomości. Ale może to i lepiej.![]()
Skontaktuj się z nami