Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Sigma 170-500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No troche szkoda, ze nie masz mozliwosci sprawdzenia AFa w nim.......jest na alledrogo kilka ofert, nawet za tysiaka ktos ma te wersje APO.....ale cos mi tam smierdzi z elektronika
    A slyszales, ze tanie mieso psy jedza?

Ostra to pojecie wzgledne. Moze trafilem na slaby egzemplarz, ale te 400mm to juz trzeba domykac.
    Sporty wodne, powiadasz, bedziesz focil? Ciemno troche.
    Kupcie raz a dobrze, np. sigma 100-300/4. Da sie nawet telekonwerter zapiac. Tylko cena nie taka.
    Do canona masz (tez ciemnawy, ale naprade ostry) 100-400. Nie bedziesz zalowal kasy, a kupca przy odsprzedazy dlugo szukal nie bedziesz.

Domyślnie

To nie ode mnie zalezy, jak dobrze wyjda fotki z tej sigmy i trafimy dobre warunki to poleci do pisma kitesurfingowego, bo znajomego wygral konkurs i bedzie wyswietlany na festiwalu filmow amatorskich w Dublinie, chca zdjecia do magazynu i ja mam je zrobic, te maziaje co pokazalem wczesniej to ogladali i podobaly sie, dla mnie masakra, ale ja do tych zdjec podchodze technicznie a oni emocjonalnie, 6m fala ich kreci a nie szumy
    Jezeli z Sigma bede mogl podejsc inaczej do fali(czyt. z innego miejsca) to moze byc ciekawie, jak jakosciowo bedzie odrobine lepiej to mi wystarczy
    A jezeli cos wpadnie za publikacje (co sie szykuje) to bede myslal o czyms pod mojego Nikona

To, ze ciemno to wiem, ale ten canon z teleconwenterem tez bedzie ciemny.....optycznie lepszy, ale ciemny.

Domyślnie

Do canona nie potrzebujesz konwertera przy 400mm. Przy tej jakosci obrazka mozna tez sporo wykadrowac i wciaz bedzie lepiej niz z 500mm sigmy - serio. Godna uwagi sigma to dopiero 'bigma' (stara lub nowa 50-500).
    Zasadniczo, jesli ci nie przeszkadza, to moze kup stalke 300/4 i zapnij telekonwerter x1.4 lub nie w zaleznosci od stanowiska.

Tamte kadry sa niezle, ale jakosc obrazu slaba. Szkoda.

I naprawde wyklaruj koledze, ze dobry obiektyw potem mozna zwykle bez straty opchnac na ebayu, a tanie wynalazki za poldarmo nawet niebardzo chca schodzic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    I naprawde wyklaruj koledze, ze dobry obiektyw potem mozna zwykle bez straty opchnac na ebayu, a tanie wynalazki za poldarmo nawet niebardzo chca schodzic.
    Tylko Sigma 170-500 w Polsce na allegro za 1499 nowka a u mnie chodzi po 500 euro uzywka
    Straty nie bedzie

Domyślnie

Przy okazji zarobisz na lepszy
    I udanych fot.
    PM

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów