Szukaj
Kadr mi się podoba, jest z sensem poukładane. Ale konwersja do BW mi się nie podoba. Nie umiem tego wyjaśnić, ale sprawia, że obraz staje się nieczytelny. Możesz pokazać to w kolorze, albo w innej wersji BW?
a moim zdaniem (amator) kadr jest ok, może ciut niżej i konwersja BW też spokojna
Jak dla mnie, połowa kadru to straszny chaos. Oczy latają po całym dole wyławiając szczegóły. Może trzeba było odpuścić sobie lewą stronę i skupić się na wyspie znajdującej się po prawej stronie kadru ?
Przepraszam,że zapytam : czy robiłeś to zdjęcie? Wygląda jak robione Nokią a nie Nikonem. Fatalna jakość.
Niestety mnie również nie zachwyca ani kadr ani obróbka.. i jeśli obróbka kuleje to staraj się zrobić zdjęcie nie wymagające obróbki
Pokaż lepiej ten piękny kraj bo obecnie to nie zachęciłeś.
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Sorry ale nie trafia do mnie tak pokazane to piękne miejsce, spędziłem tam w lipcu 2011 dwie godziny ( pole namiotowe po lewej jest bajkowe, najciekawsze jakie w Europie widziałem) ja niestety nie miałem pogody.
Ty widzę przesadziłeś z czasem naświetlania, to miejsce mz. zasługuje (ze względu na wartki prąd) na normalny czas wówczas pokazałbyś ten żywioł który gotuje się pod nogami ( fota z mostu ). Kadr z tradycyjnym podziałem wymagałby przemyślenia, mz. jest zbyt dużo nieba, konwersja tez zbytnio do udanych nie należy. Niestety nie można o tych zdjęciach powiedzieć że są dobre.
Może masz uwiecznione to co było za plecami, czyli piękną kamienną rzekę z szafirową wodą lasem i górami w głębi ?
Pozdrawiam![]()
Dziękuję wszystkim za odpowiedziJeszcze przede mną długa droga do dobrego zdjęcia, ale na szczęście mam dużo czasu.
Niestety nie mam innych ujęć z tego miejsca, ponieważ zatrzymałem się tam tylko na chwilę wracając do Oslo.
Sam kadr może być (choć nie powala), ale zdecydowanie za długi jest czas naświetlania.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami