Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Norwegia B&W

Domyślnie Norwegia B&W

Witam wszystkich.
    Wrzucam jeden z wakacyjnych kadrów.
    Krytyka i porady bardzo oczekiwane.

to
    Gość

Domyślnie

Kadr mi się podoba, jest z sensem poukładane. Ale konwersja do BW mi się nie podoba. Nie umiem tego wyjaśnić, ale sprawia, że obraz staje się nieczytelny. Możesz pokazać to w kolorze, albo w innej wersji BW?

Domyślnie

Kolor wygląda tak.

Wiem, że moja obróbka kuleje jeszcze bardziej niż reszta warsztatu, więc wszelkie podpowiedzi mile widziane. Jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł na poprawę to mogę wysłać NEF'a.

Domyślnie

a moim zdaniem (amator) kadr jest ok, może ciut niżej i konwersja BW też spokojna

Domyślnie

Jak dla mnie, połowa kadru to straszny chaos. Oczy latają po całym dole wyławiając szczegóły. Może trzeba było odpuścić sobie lewą stronę i skupić się na wyspie znajdującej się po prawej stronie kadru ?
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

Przepraszam,że zapytam : czy robiłeś to zdjęcie? Wygląda jak robione Nokią a nie Nikonem. Fatalna jakość.

Domyślnie

Niestety mnie również nie zachwyca ani kadr ani obróbka.. i jeśli obróbka kuleje to staraj się zrobić zdjęcie nie wymagające obróbki
    Pokaż lepiej ten piękny kraj bo obecnie to nie zachęciłeś.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Sorry ale nie trafia do mnie tak pokazane to piękne miejsce, spędziłem tam w lipcu 2011 dwie godziny ( pole namiotowe po lewej jest bajkowe, najciekawsze jakie w Europie widziałem) ja niestety nie miałem pogody.

Ty widzę przesadziłeś z czasem naświetlania, to miejsce mz. zasługuje (ze względu na wartki prąd) na normalny czas wówczas pokazałbyś ten żywioł który gotuje się pod nogami ( fota z mostu ). Kadr z tradycyjnym podziałem wymagałby przemyślenia, mz. jest zbyt dużo nieba, konwersja tez zbytnio do udanych nie należy. Niestety nie można o tych zdjęciach powiedzieć że są dobre.

Może masz uwiecznione to co było za plecami, czyli piękną kamienną rzekę z szafirową wodą lasem i górami w głębi ?

Pozdrawiam

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Jeszcze przede mną długa droga do dobrego zdjęcia, ale na szczęście mam dużo czasu.

Niestety nie mam innych ujęć z tego miejsca, ponieważ zatrzymałem się tam tylko na chwilę wracając do Oslo.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Sam kadr może być (choć nie powala), ale zdecydowanie za długi jest czas naświetlania.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Uprawnienia umieszczania postów