Szukaj
Ja wybiore bonus raz - za klimat i kadr. BW na wszystkich wyglada dobrze
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Tym razem wybiorę wersję b/w , bo mz. te prace się lepiej prezentują, konwersja jest bardzo dobra, fajny klimat mgieł i chmur na jedynce miesza się ze skałami, uważam ze ta odsłona jest lepsza, do mnie z bonusów przemawia fota nr 3, tylko przyciemniłbym te skałki na pierwszym planie gdyż trochę za mocno świecą![]()
Fajnie to wyszło w BW.
Bonus raz jest naprawdę klimatyczny
A co do konwersji, to jest git, z tym że na 1-ce te chmury w oddali wydają się troszkę zbyt jasne.
Nikt na to nie zwrócił uwagi, więc może nie bierz tego zbyt do siebie![]()
![]()
Gdyby oba bonusy przyciąć do kwadratu kosztem dołu to byłbym za.
W obecnej jednak sytuacji kadry są mocno średnie z czerniami w cieniach i przepałami u dołu kadru na 2gim bonusie niestety.
Jeśli z jedynką można się zgodzić to odcięcie dołu na dwójce... No sam zobacz: KLIK. Ma to sens?
LED ZEPPELIN
Trochę trudno mi się z tym zgodzić, bo kadry stracą odniesienie do pierwszego planu. Zostaną przedstawione jako obrazki z "tele". Tymczasem na puszce bylo 11-16, aby oddać proporcje. Być może się nie udało, ale zacieśnianie tych ujęć mz je "okaleczy" ... podzielę zdanie Twoje i Janusza odnosnie przepału (lekkiego zaznaczę...) na 2 bonusie![]()
NIKON
Ba 1nce na pierwszym planie się dzieje ale na 2 i 3 to "dzianie" dla mnie jest mało przekonujące. A fakt, że tych zdjęć nie wykonałeś przy pomocy dłuższej ogniskowej..., cóż mi nadal po przycięciu mimo, że dojdzie do pewnego przekłamania jakoś to nie wadzi a wręcz przeciwnie. Ale co kto woli.
Nie wiem jak Twój ekran sobie radzi ale na 2gim bonusie przepały u dołu kadru sa potężne. Mały teścik: jak sobie radzisz z odczytanie tych cyferek?
Wybacz, że robię Ci bałagan w wątku ale przeca to wszystko dla Twojego dobra hehe.
Skontaktuj się z nami