Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Czytnik kart CF

Domyślnie Czytnik kart CF

Witam,
    mam takie pytanie ponieważ nie posiadam czytnika kart ani nawet kabla USB(pożyczam czasami od kolegi.. ale ile mozna ?) A więc chccialbym zakupic jakiś czytnik taki do max 30 zł nie zalezy mi na jakims super PRO szybkim.
    Macie jakieś propozycje ? Karta to Lexar Proffessional 8 GB 233x.
    Mam kilka na oku i wlasnie nie wiem czy bedzie obslugiwał ta karte ale nie wiem czy moge podac link na alledrogo
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

Takie tanie czytniki sobie wybij z głowy, uwierz mi ja w taki sposób straciłem dane z karty.
    Czytnik był zakupiony za jakieś 15zł, później wydałem kolejne 30 zł na czytnik, który z kolei niekiedy nie łączy...
    Więc jest lepiej zakupić markowy czytnik niż nołnejm.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

kup sobie niebieska hame, duzo osob tego uzywa i nie słyszałem skarg

http://allegro.pl/czytnik-kart-hama-...021049388.html

Domyślnie

Dokładnie, u mnie w robocie z 40 takich sprzedałem ani jeden nie wrócił

Domyślnie

Okej dzięki koledzy
    Nie będę ryzykował i własnie taki zakupie
    Pozdrawiam
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

Nie ma co ryzykować. A jeśli chcesz ograniczyć koszty to może lepiej kupić swój kabel USB ? To już zależy od Ciebie, jak będzie Tobie wygodniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    kup sobie niebieska hame, duzo osob tego uzywa i nie słyszałem skarg

http://allegro.pl/czytnik-kart-hama-...021049388.html
    Cytat Zamieszczone przez Lucas Z Zobacz posta
    Dokładnie, u mnie w robocie z 40 takich sprzedałem ani jeden nie wrócił
    W kółko powtarzam na niego skargi
    Nie wrócił bo tę tanią lipę ludzie wyrzucają od razu do śmieci tak jak ja wyrzuciłem 2 poprzednie. Notorycznie pęka obudowa a piny od CF wyginają się , gdyż za płytko umieszczone jest wejście i krzywo poprowadzone prowadnice. Przecież do tego czytnika karta wchodzi na jakieś kilka milimetrów i już są piny - jak tu idealnie ją wprowadzić?
    Lipa i tyle - jak już to kingstona lub sandiska.
    p.s. też sprzedałem ich kilkadziesiąt bo za 40zl niczego się lepszego nie kupi ale znam opinie klientów...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    W kółko powtarzam na niego skargi
    Nie wrócił bo tę tanią lipę ludzie wyrzucają od razu do śmieci tak jak ja wyrzuciłem 2 poprzednie. Notorycznie pęka obudowa a piny od CF wyginają się , gdyż za płytko umieszczone jest wejście i krzywo poprowadzone prowadnice. Przecież do tego czytnika karta wchodzi na jakieś kilka milimetrów i już są piny - jak tu idealnie ją wprowadzić?
    Lipa i tyle - jak już to kingstona lub sandiska.
    p.s. też sprzedałem ich kilkadziesiąt bo za 40zl niczego się lepszego nie kupi ale znam opinie klientów...
    troszke przesadzasz
    u mnie czytnik wytrzymal juz ponad rok i jest ok. Nie bylo problemow z gieciem pinow, prowadnice rowniez ok

Domyślnie

moja niebieska hama właśnie odeszła do krainy recyclingu. Trudno mi sobie wyobrazić delikatniejszy żywot niż miała u mnie. Padło gniazdo usb. Wytrzymała nie więcej niż dwa lata.
    myślę co piszę

Domyślnie

nie wiem, ja słyszałem inne opinie

sam używam czytnika asmax, też jeden z tańszych, nie zaszkodził mu mróz, wilgoć, zmiany temperatur, mokra trawa itp

piny też całe

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów