Szukaj
Z tą ostrością w rogach na f/2 trzeba wziąć poprawkę na to, że przy tym kącie często rogi wychodzą już z GO (np. chodnik na dole bliżej aparatu). Więc to nie musi to być wcale wina niewyrabiającej optyki. Wg mnie f/2 jest całkowicie używalne i ostre.
Póki co szkiełko bardzo mi się podoba, na razie poza winietą nie ma nic, do czego mógłbym się przyczepić. Więcej wrażeń i zdjęć będzie w najbliższych dniach.![]()
to be a rock and not to roll
Tylko od Ciebie zależy czy wolisz nosić 10/2.8 mające 620g (na E) przy 105x77mm czy 12/2 mające 245g i 72x59mm. Dla mnie nie ma wyboru;]
Sory za trzeci edyt ale na bagnecie E 10/2.8 ma wieksze rozmiary i wagę niż 'normalnie', a z kolei 10/2 ma mniejsze na E niż inne bagnety![]()
Ostatnio edytowane przez ikit ; 12-04-2014 o 15:55
Poza tym 12/2 kosztuje obecnie 1250zł, a 10/2.8 - 1600zł i MFD pierwszego wynosi 20cm a drugiego ok. 25cm (co przy szerszym kącie widzenia dodatkowo pogarsza odwzorowanie). Też bym wolał małe 10/4 niż 12/2, dodatkowe dwa mm to jednak fajna sprawa ale znowu 10/4 mamy w 10-18/4, a tak jasnego UWA na aps-c to ja nie kojarzę;]
Jak ktoś znajdzie jakieś porównania obrazków z e10-18 do 12/2 to zarzucajcie![]()
Bo leń jesteś... Ja wyjąłem i użyłem![]()
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Ja nie użyłem i mam ładne niebo, a Twojego nikt nie chwali.![]()
Skontaktuj się z nami